Társoldalunk:

Miért vásárol részesedést Hamilton a Chelsea-ben?

2022.04.29. 19:02

Lewis Hamilton hamarosan a világ egyik legnagyobb futballklubjának résztulajdonosa lehet, ha a Sir Martin Broughton vezette konzorcium sikeresnek bizonyul. De mik a tervei a klubbal, és folytatja-e a versenyzést a Forma-1-ben?

Lewis Hamilton aggódik, hogy a Chelsea Football Clubban háttérbe szorulna a szerepe, ha Sir Martin Broughton próbálkozása a klub megszerzésére sikeresnek bizonyul. Broughton idővel egyre inkább bevonódna a futballklub életébe. Hamilton mellett a másik legnagyobb ajánlat Serena Williams teniszezőtől érkezett, így a klub igen komoly sportolók érdeklődését tudhatja magáénak.
Hamilton „nagyon izgalmasnak" tartja a lehetőséget, hogy részesedést szerezzen a Bajnokok Ligája-győztes csapatban, és célja, hogy a Chelsea-t profitorientált, trófeanyertes klubbá alakítsa.
A hétszeres Forma-1-es világbajnok arról is beszélt, hogy a Chelsea segítségével szeretné a labdarúgást "sokszínűbbé és befogadóbbá" tenni a Hamilton Commission és Mission 44 segítségével. Egyelőre nem tervez hátat fordítani az F1-nek, hogy teljes jogú futballklub-tulajdonos lehessen – tette egyértelművé a hétszeres brit világbajnok.

Hamilton nem tervezi, hogy a Chelsea-hez távozik az F1-bőlHa Broughton próbálkozása a Chelsea megvásárlására sikerrel járna, Hamilton szerint, nem lenne vezető szerepe a klubnál, de idővel folyamatosan vállalhatna egyre nagyobb felelősséget a futballklub irányításában.
"Nos, elsődlegesen a Forma-1-ben való folytatásra koncentrálok, és nem ez az első üzleti vállalkozásom vagy befektetésem" - magyarázta Hamilton.

Ez egy olyan dolog, ami miatt izgatott vagyok. Már az elején leszögezném, hogy nem fogok tudni olyan gyakorlatias lenni, mint a többi ember, aki jobban otthon van a témában. Még nem nyertük meg a licitet, de ha meg is nyerjük, akkor is sok lehetőség marad majd arra, hogy idővel egyre jobban bekapcsolódjak a Chelsea vezetésébe. Rrendkívül izgalmas, hogy a versenyzésen túl, egy olyan klubot támogathatok amely már sok sikert tudhat a magáénak, és tehetnék érte, hogy a jövőben még sikeresebb legyen. - mondta a brit autóversenyző.
„A konzorcium élethosszig tartó Chelsea-szurkolók, és más elkötelezett emberekből tevődik össze. Nincs olyan tagja a szervezetnek, akinek vesztes gondolkodásmódja lenne. Úgy gondolom, hogy a Chelsea-nek már van nyerő hozzáállása, ami egy remek kiinduló pont, de szerintem még tudnánk fokozni, és győzelemre vinni a klubot."

Hamilton: Célunk, hogy a Chelsea-t profitorientált szervezetté tegyük
A milliomossá válás leggyorsabb módja, ha billiárdos vagy, és veszel egy sportcsapatot, amely épp veszteségesen működik. Innen felépítheted és megfordíthatod a dolgokat, nyereségessé téve a szervezetet. Ez különösen jól működik a futballban.
A Deloitte szerint a 20 Premier League-klub összesen közel 1 milliárd GBP adózás előtti veszteségről számolt be a 2019–2020-as szezonban.
Amikor befektetsz sosem az aktuális helyzetet kell nézned, hanem azt, hogy mit lehet kihozni belőle a jövőben. - mondta Hamilton, aki azt tervezi, hogy segít visszaszorítani ezt a negatív trendet a Chelsea-nél.
Azokon a megbeszéléseken keresztül, amelyeket arról folytattunk, hogy a [konzorcium] hogyan tervezi a csapat irányítását és javítását, és gondoskodni arról, hogy lassan csökkentsék ezeket a veszteségeket és profitorientált szervezetté alakítsák – ez eltart egy ideig, sok munkát igényel. Természetesen nagyon sok mozgó alkatrész van, és nincs meg a stratégiám mindehhez, mivel még nem nyertük meg a pályázatot. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan eldől, hogy milyen irányban folytatódik a történet.

- kommentálta az eseményeket Lewis Hamilton.
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK