Társoldalunk:
Hírlevél

Wolff szerint Hamilton nem teljesít alul, csak a körülmények áldozata

2022.04.26. 11:08

George Russell és Lewis Hamilton kilenc pozíció különbséggel végzett az Emilia Romagna Nagydíjon, a Mercedes főnöke, Toto Wolff pedig úgy érezte, hogy ideje értékelnie az Imolában látottakat, és védelmébe venni a hétszeres brit világbajnokot.

Toto Wolff úgy véli, hogy George Russell és Lewis Hamilton teljesítménye is „meghaladja" a Mercedes problémás autóját ebben a szezonban, annak ellenére, hogy Imolában szignifikáns különbség volt a két versenyző elért eredményében, a csapatfőnök ezt a körülményeknek tudja be.
Russell az egész Emilia Romagna Nagydíj hétvégéjén maga mögé utasította Hamiltont, előrébb végzett a kvalifikációban, a sprintfutamon és a vasárnapi versenyen is.
Russell nyolc autónyi előnyt épített ki Hamiltonnal szemben még nedves körülmények között. A fiatal brit jól menedzselte az autót vizes, majd félig száraz pályán is, mielőtt átváltott volna a slick gumikra.
Mercedes korábbi pilótája, Nico Rosberget azzal vádolja Wolffot, hogy „nem mondott igazat" Hamilton hétvégéjével kapcsolatban, szerinte nem kizárólag az autón múlott, a hétszeres világbajnok rossz teljesítménye. Rosberg szerint a britnek „nagy szerepe volt" az eredményben.

A DRS vonat „lehetetlenné tette" Hamilton számára az előzést
Wolff azonban nagyon szerette volna lekicsinyíteni a két pilótája közötti különbséget, és az egyetlen DRS zónára mutatott rá, amely szerinte Hamilton gyenge teljesítménye mögött áll. A DRS zóna használata csak a 63 körös futam felénél lett engedélyezve, tekintettel arra, hogy a nedves pályán veszélyes lett volna azt korábban életbe léptetni.
"Amikor kialakul egy DRS-vonat, mint amilyen a sprint versenyen is volt, egyikük sem tudott előzni" - mondta a médiának.
„Valójában szinte lehetetlen előzni, ha körbe vagy zárva autókkal, amelyek egy vonatot alkotnak a pályán.
Úgy gondolom, hogy Lewisnak sokkal nagyobb volt a tempója, mint [Pierre] Gaslynak vagy [Alex] Albonnak, vagy akár az összes többi srácnak előtte, de van egy DRS-egyenes, ahol nem tudod kiautózni a maximum sebességet a versenygépből, akkor egyszerűen nem tudsz előzni.

A csapatfőnök kimelte, hogy szerinte Hamilton és Russell is megteszi a tőlük telhető maximumot:
Úgy gondolom, hogy mindkét pilóta mindent megtesz, és jelenleg jobban teljesít, mint az autó maga. Láttuk, hogy George hozza az eredményeket, kiváló versenyt és tökéletes rajtot futott, majd egy olyan autót kezelt, amely nem volt optimálisan beállítva. Lewis pedig szimplán csak beragadt a mezőny hátuljában.

- zárta a nyilatkozatát Wolff.
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK