Társoldalunk:

Schumacher biztos benne, hogy hamarosan megszerzi az első F1-es pontjait

2022.04.26. 19:46

Mick Schumacher azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nem frusztrálja, hogy nem szerzett még pontot a Forma-1-ben. A hétvégi Emilia Romagna Nagydíjon erre lehetősége lett volna, azonban a rajtnál Alonsóval ütközött, majd ezt követően a 2-es 3-as kanyarkombinációban megpördült félig a vizes füvön és még több pozíciót veszített. Így Imolában ismét füstbe ment a pontszerzés lehetősége a Haas pilótája számára.

Mick Schumacher úgy véli, hogy fordulni fog a szerencséje a Haas-nál, miután a német pilóta üres kézzel távozott Imolából egy újabb balszerencsés kimenetelű versenyt követően.
Kevin Magnussen megszerezte a harmadik pontot (négy futam alatt) a csapatnak, Schumacher a 17. helyen kúszott haza, miután az első körös megpördülése után a 10. rajthelyről visszaesett a mezőny végére.

A rajt nem volt nagyszerű, ami mindent jóval nehezebbé tett a szükségesnél. - mondta Mick Schumacher a médiának, köztük a RacingNews365.com-nak, miután leintették a versenyt.
Összességében elég szoros volt a 2-es és a 3-as kanyarban kialakult párharc. Azt hiszem, jó néhány autó volt egymás mellett, és voltak versenygépek előttem, akik szintén megpördültek. Soha nem könnyíti meg a dolgodat, ha ilyen rosszul rajtolsz, sajnos az a félig megpördülés nagyon sok pozíciómba került."

Hol végezhetett volna Schumacher?
A csapattársa, Kevin Magnussen ismét megmutatta a VF-22 erejét, és a szezon egyik sikersztorijaként folyamatosan szállítja a pontokat az amerikai istállónak. Megkérdezték Schumachert, hogy a potenciális pontszerzési hely benne volt-e a versenyében, mire azt felelte: "Határozottan. Azt hiszem, megvolt a tempónk, hogy a 10. hely körül legyünk."

- nyilatkozott pozitívan a Haas idei autójáról a német.

Úgy gondolom, hogy nem ez az első alkalom, hogy lehetőségünk volt a pontszerzésre; azt hiszem, idén már többször alkalmunk lett volna rá. Csak az volt a baj, hogy nagyon kiélezett és szoros volt a csata a 2. és 3. kanyarban. Talán túl sokat kockáztattam egy igen rossz rajtot követően, hogy visszaszerezzem az elbukott helyemet.Nyilvánvalóan innentől kezdve teljesen mindegy, hogy mi történik, csak annyit tehetsz, hogy próbálsz visszajutni az elveszített pozíciódba.Még ha nem is pördülök meg a sikánnál a nedves füvön, az sem változtatott volna sokat a helyzetünkön, mivel a startot nagyon elrontottam." - ismerte el Schumacher, hogy valójában nem az autó teljesítményén múlt az, hogy ismét pont nélkül távozott egy futamról. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK