Társoldalunk:

Jos Verstappen bevallotta: Öröm volt nézni ahogy a fia lekörözi Hamiltont

2022.04.26. 13:22

A 2021-es világbajnok édesapja elismerte, hogy örömet szerzett neki, amikor látta fiát lekörözni Lewis Hamiltont az Emilia Romagna Nagydíjon.Míg Verstappen magabiztosan vezette a versenyt a pole pozícióból, Hamilton a 13. helyen küszködött, miután a hétvégén semmiféle javulást nem mutatott a Mercedes a brit pilóta alatt.

Bár a W13 nyilvánvalóan nincs azon a szinten, mint a Red Bull RB18 vagy a Ferrari F1-75 a szezon e korai szakaszában, George Russell a negyedik helyre hozta be a másik Mercedest.
Verstappen a 63 körös futam 43. körében lekörözte Hamiltont, ami pár hónappal ezelőtt még elképzelhetetlennek tűnt a 2021-es világbajnoki címért folytatott harcban. Jos elismerte, hogy különleges pillanat volt látni ami a pályán történik Imolában.
Őszintén szólva, élveztem, ahogy Max kört ad Hamiltonnak, mindazok után, ami tavaly történt. – írta Verstappen édesapja a Verstappen.com-on.
Hamiltonnak nagyon nehéz futama volt, míg csapattársa, George Russell végig kiegyensúlyozottabbnak tűnt. Nem gyakran van lehetőséged lekörözni egy Mercedest.

A Red Bull erősebb lett
A Red Bull hat év után az első 1-2-es helyezését érte el, Verstappen és Sergio Perez a maximális pontokat hozták el Imolából. Jos rámutatott, hogy a hétvégére hozott frissítések szerepet játszottak a csapat "erősödésében".
"Max kiváló hétvégét teljesített Imolában. Hihetetlen dominanciát mutatott." - mondta.
Egyetlen hibát sem követett el, stabilan és végig fókuszáltan vezette a versenyt. A Red Bull egyértelműen a helyes irányba tett lépéseket. Természetesen tudtuk, hogy az autó frissítést fog kapni Olaszországban, de az időjárási körülmények miatt nehéz volt megmondani, hogy ezek a módosítások milyen irányba fogják elvinni az autót. De határozottan azt a következtetést vonhatjuk le, hogy erősebbek lettünk.Jos kifejtette, hogy a Red Bull azon képessége, hogy nyomás alatt tudja tartani a Ferrarit, azt eredményezte, hogy a maranellóiaknak jobban kellett nyomniuk a gázt, mint ahogyan azt talán szerették volna.

„Szombaton, a sprintfutamon láttuk ennek az első jeleit. Max utolérte Charlest. Ez azt jelentette, hogy a Ferrarinak a maximumon kellett teljesítenie, és arra kényszerítette őket, hogy többet használjanak a gumikat.Olaszországban Max és a Red Bull nyomás alá helyezi a Ferrarit, nyomás alatt pedig könnyű hibázni. Ha könnyedén vezetsz, sokkal kisebb az esély. Max számára ez egy tökéletes hétvége volt.

- jelentette ki Jos Verstappen.
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK