Vágólapra másolva!
Lando Norris és Daniel Ricciardo mellett Andreas Seidl csapatfőnök is kiemelte, hogy a második szabadedzés nehézségei után váratlanul jó eredménnyel zárták a sprintfutamot, ami az egész csapat munkájának köszönhető. A száraz pályás körülmények között is remeklő két pilóta az ötödik és hatodik pozícióból rajtolhat a vasárnapi futamon.

Úgy tűnik, a McLaren kezdi visszanyerni az elmúlt két-három évben látható formáját, hiszen az első két versenyen tapasztalt szenvedés egyre kevésbé érződik a wokingiaknál, akik a tegnapi eredményekkel felléptek a konstruktőri tabella negyedik helyére.

A melbourne-i ötödik és hatodik hely után ugyanis az imolai sprintfutamon is ebben a két pozícióban zárt Lando Norris és Daniel Ricciardo.

Az időmérő alapján már látszódott, hogy a McLaren nedves aszfalton remek teljesítményre képes az Autodromo Enzo e Dino Ferrari pályán, száraz pályás körülmények között azonban a második szabadedzésen fellépő műszaki problémái miatt nem igazán volt lehetősége tapasztalatot szereznie a csapatnak.

Ricciardo úgy teljesített remekül a sprintfutamon, hogy száraz pályán nem is tudott gyakorolni előtte Forrás: AFP/Miguel Medina

Az ausztrál pilóta – aki a hatodik helyről indulva a verseny elején előre tudott lépni, ám a futam végéhez közeledve visszacsúszott eredeti pozíciójába – szintén ezt emelte ki a sprintet követő nyilatkozatában.
"Nem tudtam, mit várhatok a sprinttől, hiszen egész hétvégén nem tudtuk a száraz pályát kipróbálni, így ez egy »menjünk ki, és lássuk, mink van« helyzet volt – mondta a csapat hivatalos honlapjának, majd rátért a sprintfutam elemzésére. – Jónak éreztem a rajtot, Fernando [Alonso] mellett elmentem, és Kevinhez [Magnusson] is hamar közel kerültem, de aztán Kevin és Sergio [Pérez] közé beszorultam, össze is értünk, szerencsére sérülés nélkül. Onnantól kezdve

Még mindig van mit megmutatnunk, de már alig várom a holnapot. Bízom benne, hogy az is jó lesz."

Lando Norris ugyan a harmadik helyről indulva ért be ötödiknek, de ő is tudja, hogy ez a maximum, amit ki lehetett hozni, a Ferrari és a Red Bull ugyanis kiemelkedik a mezőnyből.
"Amennyire csak lehet, elégedett vagyok.

hiszen csak azon két istálló versenyzői végeztek előttem, akik verhetetlenek – vallotta be a Sky Sportsnak. – Mindent megpróbáltam, de a táv második felén már eléggé szenvedtem a gumikkal, közel másfél másodperccel lassabb köridőket autóztam. Nehéz beletörődni, ha ilyen simán mennek el mellettem, mint ahogy Carlos [Sainz] is, de sajnos el kell fogadni."

Norris a sikeres időmérőhöz képest visszaesett ugyan, de nagyon boldog volt a szombati eredményével Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A fiatal brit tegnapi nyilatkozatában hozzátette, a remek pénteki eredmények ellenére abban reménykedik, hogy a vasárnapi futamra nem lesz hatással az eső, mert versenykörülmények között ekkor van inkább a saját kezükben van a siker.
"A kora délutáni problémáinkat figyelembe véve, és hogy nem igazán tudtunk tapasztalatot szerezni, így pláne remek ez az eredmény számunkra. A holnapi nap természetesen még fontosabb. Fura lehet ezt hallani az időmérő után, de szerintem

A vizes aszfalt ráadásul mindenki számára jóval több kockázatot rejt. Még mindig van min dolgoznunk és ötletelnünk ma este, de ettől még boldog vagyok."

Elégedett volt Andreas Seidl csapatfőnök is, aki a sprint után kiemelte, hogy a kora délutáni problémák gyors megoldásában milyen nagy munkája van a teljes személyzetnek.
"Remek eredmény: mindkét autó pontokat szerzett és jó helyről rajtolhat holnap – foglalta össze a német szakember. – A nehézkes mai kezdés után pláne a legjobb, amit csak elerhettünk, hálás vagyok a teljes csapatnak itt, a gyárban és a [motorgyártó] Mercedes HPP-nél a kemény munkáért. Még ma este is vár azonban munka ránk, mert azt szeretnénk, hogy holnap újra hasonlóan szerepeljünk a várhatóan izgalmas futamon."