Társoldalunk:

Hamilton elmondta, mit keres Arsenal-szurkolóként a Chelsea-nél

2022.04.23. 11:15

A héten érkezett a hír, hogy a köztudottan Arsenal-drukker Lewis Hamilton az egyik legnagyobb rivális klubba, a Chelsea-be akarja bevásárolni magát. Max Verstappen furcsállta ezt a kettősséget, de a hétszeres világbajnok magyarázatot adott rá.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, Lewis Hamilton, valamint a teniszező Serena Williams 10-10 millió fonttal szállna be a Chelsea labdarúgócsapatának tulajdonosi körébe. A két sportoló a Martin Broughton által irányított konzorcium vezetésével fektetne be a klubba, amely az egyik jelölt az együttes megvételére, miután Roman Abramovicsnak el kellett adnia a gárdát. 

Hamilton Arsenal-szurkolóként vásárolná be magát a Chelsea-beForrás: AFP/William West

Hamilton azonban így érdekes helyzetbe került, ugyanis köztudottan a Chelsea egyik legnagyobb riválisának, a szintén londoni Arsenalnak a rajongója. Mindezt Max Verstappen is furcsállotta, ám a brit versenyző elmagyarázta, miért jutott erre a döntésre.

Gyerekkorom óta futballrajongó vagyoknyilatkozta az Emilia Romagna Nagydíj előtti sajtótájékoztatón. – Olyan négytől tizenhét éves koromig fociztam. Minden évben játszottam az iskolai csapatban, egész gyerekkoromban. Számtalan mérkőzésen vettem részt.”

Hamilton végül Arsenal-szurkoló lett, és amióta bekerült a Forma-1-be, ő az Ágyúsok egyik legismertebb rajongója. A hétszeres világbajnok elárulta, eleinte egyik csapat mellett sem köteleződött el, majd családi hatásra kötött ki az észak-londoni gárdánál.

Amikor fiatal voltam, a lakóhelyem környékén fociztam a gyerekekkel és néhány közeli barátommal – folytatta. – Nagyon be akartam illeszkedni. Én voltam ott az egyetlen színes bőrű gyerek, ugyanakkor tudtam, hogy mindenki más [csapatnak] szurkol. Valaki a Tottenhamnek, más a Man U-nak [Manchester United – a szerk.]. Emlékszem, fiatalabb koromban cserélgettem ezeket az együtteseket, és amikor hazaértem, a nővérem többször megütötte a karomat, és azt mondta, hogy »az Arsenalnak kell drukkolnod«. Szóval emlékszem, hogy öt-hat évesen Arsenal-szurkoló lettem.”

Ennek kapcsán Verstappen meg is jegyezte, hogy furcsának találja ezt a lépést Hamiltontól. A holland pilóta elárulta, soha nem vásárolná be magát kedvenc csapatának riválisába, de nem ez az egyetlen, amit ő másképp csinálna, mint ellenfele. 

Verstappen furcsállja Hamilton lépésétForrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Carlo Bressan

„Én PSV Eindhoven-szurkoló vagyok, és soha nem venném meg az Ajaxot. Emellett, ha megvásárolnék egy futballklubot, teljes mértékben én szeretném azt birtokolni, és én magam hoznám meg a döntéseket, nem pedig csak egy apró százaléknyi részesedésem lenne – jelentette ki a PA hírügynökségnek, majd kitért az ellentmondásra. –Azt hittem, Arsenal-szurkoló, nem? Elég érdekes, ha egy Arsenal-drukker a Chelsea-re pályázik. Ezzel együtt mindenki azt csinál a pénzével, amit akar, úgyhogy meglátjuk, mi sül ki belőle.”

Első látásra tehát furcsa, hogy mit keres egy Arsenal-szurkoló a Chelsea környékén, ám kiderült, hogy Hamilton valamennyire utóbbihoz is kötődik egy másik családtag révén. Éppen ezért nem is habozott, amikor szembejött vele a lehetőség.

Terry nagybátyám nagy rajongója volt a Kékeknek, így nagyon sok meccsen voltam vele, amelyen megnéztük az Arsenalt és a Chelsea-t – emlékezett vissza. – Emellett végső soron sportrajongó vagyok. Ez a legnagyobb sportág a világon, a Chelsea pedig az egyik legnagyobb és legsikeresebb klub. Amikor hallottam erről a lehetőségről, azt gondoltam, hogy »hűha, ez az egyik legnagyobb esély arra, hogy részese legyek valami nagyszerűnek«.”

Hamilton és Williams végül úgy döntöttek, hogy 10-10 millió fonttal szállnának be a befektetésbe. A Mercedes versenyzője konkrét okokat nem említett, de minden bizonnyal céljai között szerepel a sokszínűség támogatása.

Természetesen a hírekben hallottam [a Chelsea eladásáról] – folytatta. – Nyilván mindenki tisztában van vele. Felvették velünk a kapcsolatot, és Sir Martin időt szánt arra, hogy beszéljen velem telefonon, és elmagyarázta az ő és csapata céljait arra az esetre, ha megnyerik a licitet. Hihetetlenül izgalmas volt, és nagyon is összhangban volt az én értékrendemmel.”

Hamilton hozzátette, hogy ezzel a lépéssel megvalósulna egy gyerekkori álma. Persze nem olyan formában, ahogyan azt ő egykor elképzelte, de a 37 éves pilóta így is nagyon lelkesen beszélt a lehetőségről. 

Hamilton a Liverpool egykori elnökének, Martin Broughtonnak az oldalán fektetne be a Chelsea-beForrás: AFP/Paul Ellis

„Igyekeztem a lehető legjobb játékossá válni, és bekerülni egy csapatba – fogalmazott. – Szóval fiatalabb koromban kipróbáltam magam a Stenevage Borough együttesében, de aztán végül a versenyzést választottam. Mindig is csak álmodhattam arról, hogy egy csapat tagja, ténylegesen szerves része leszek, szóval számomra ez a legizgalmasabb dolog.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK