Társoldalunk:
Hírlevél

Tíz éve nem volt ekkora blama a Mercedesnél

2022.04.22. 19:21

A balszerencse is befolyásolta azt, hogy egyik pilótájuk sem jutott be a Q3-ba Imolában, ilyen utoljára 2012-ben fordult elő velük. Lewis Hamilton szerint a csapat alulteljesített.

A Mercedes egyik versenyzője sem jutott be a Q3-ba a pénteki időmérőn Imolában, bár az autó harmatos teljesíténye mellett ebben az is közrejátszott, hogy rosszul jöttek ki a Q2 piros zászlós megszakításából.

A Carlos Sainz balesete által kiváltott kényszerszünet alatt ugyanis eleredt az eső, így senki sem tudott javítani az idején, márpedig az addig eltelt néhány percben azok értek el jó eredményt, aki gyorsan be tudták melegíteni a gumikat. A Mercedes nem tartozott ezek közé a csapatok közé, George Russell és Lewis Hamilton megrekedt a 11. és a 13. helyen. Utoljára a 2012-es Japán Nagydíjon történt meg, hogy egyik pilótájuk sem jutott be a Q3-ba, akkor Hamilton még nem is volt az istálló tagja.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a két britnek már a Q1-ben is tepernie kellett a továbbjutásért. Russell úgy érzi, azért lett volna sansza javítani, ha nem szakítják meg az időmérőt. „Eleve küszködtünk, hogy felmelegítsük a gumikat. Már Ausztráliában is azt láttuk, hogy a második körben sokat javulunk, miközben az Alpine-ok és a McLarenek az első körben a legjobbak – mutatott rá. – Egyre gyorsultunk, a harmadik vagy az ötödik körben még jobbak lehettünk volna. Kár a piros zászlókért, de ezen a hétvégén nem ott tartunk, ahol akarunk. Holnap van esélyünk javítani néhány pozíciót."

„Ugyanakkor a sprintfutamokon nem szokott sok minden történni. Talán az új autókkal jobban tudjuk követni egymást, de szerintem nem lesz elég hosszú a táv ahhoz, hogy kihasználjuk az előnyünket a gumikopással, amiben jobbak vagyunk a közvetlen riválisainknál."

Az edzésen egyébként annyira pattogott az autója, hogy eltört rajta a padlólemez egyik rögzítője.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Miguel Medina

Hamilton sem sokkal bizakodóbb, és úgy látja, a csapat hibázott. „Nem volt jó az időmérő. Elszomorodtam – vallotta be. – Optimistán érkeztem ide, miután keményen dolgoztunk a gyárban, de elszomorító, hogy nem álltak össze a dolgok."
Csapatként alulteljesítettünk. Nem tettünk meg néhány lépést, amit meg kellett volna.„Nehéz lesz előrébb lépni a sprintfutamon, de mindent megteszünk érte, és az időjárás talán jobb lesz."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK