Társoldalunk:

Verstappen nem zárta ki, hogy Imolában is gond lesz a Red Bull-lal

2022.04.22. 14:55

Max Verstappen elárulta, a Red Bull talált megoldást a szezon során felmerült megbízhatósági problémákra, de hogy ez működik-e, azt ő sem tudja. A holland pilóta hozzátette, váratlanul érték őket ezek a gondok.

A 2022-es világbajnokság első három nagydíjhétvégéjén a Ferrari mellett egyértelműen a Red Bull emelkedett ki a mezőnyből, legalábbis ai az autó teljesítményét illeti. A konstruktőri, illetve az egyéni tabellán mégis a küszködő Mercedes, illetve annak pilótája, George Russell áll a második helyen, miután az RB18-as megbízhatósága eddig finoman szólva sem volt tökéletes. 

Imolában kiderülhet, hogy mennyire vált be a Red Bull megoldása a problémákra - GalériaForrás: Getty Images/GETTY IMAGES/Clive Mason

Max Verstappen Bahreinben és Ausztráliában is a második pozícióból kényszerült feladni a futamot, így dzsiddai győzelme ellenére csak a hatodik helyet foglalja el az összetettben. A szezonnyitót ráadásul csapattársa, Sergio Pérez sem tudta befejezni, így a két pilóta együttes pontszerzési mérlege csupán 50 százalék. Felmerül a logikus kérdés, hogy a most következő Emilia Romagna Nagydíjon is kell-e aggódniuk, és Verstappen erre nem tudott teljes mértékben megnyugtató választ adni.

Különböző problémákról volt szó, így megoldottuk őket, de természetesen csak idővel derül ki, hogy működik-e – nyilatkozta a hétvégét megelőző sajtótájékoztatón. – Jelenleg nehéz megmondani, de tudom, hogy a csapat mindig mindent megtesz, hogy az összes gondot orvosolja.”

A Red Bull azért is kerülhetett nehéz helyzetbe, mert a barcelonai, majd a bahreini teszteken semmi nem utalt arra, hogy ilyen jellegű problémákkal kell szembenézniük az idény elején. Egyedül Pérez vesztett némi pályaidőt még a katalán fővárosban, ezt leszámítva nagyobb gond nélkül tudtak körözni.

Kissé váratlanul értek minket [a problémák], mert az előszezoni tesztelés nagyon simán ment számunkra – magyarázta Verstappen. – Ezen a hétvégén kiderül [hogy sikerült-e megoldani őket].”

A megbízhatósági problémák mellett a versenyképességgel is adódtak néha gondok, legalábbis ami a Ferrarival történő összevetést illeti. Már Bahreinben is úgy tűnt, hogy az F1-75-ös jobban bánik a gumikkal, Melbourne-ben pedig Charles Leclerc szinte teljesen érinthetetlennek bizonyult. A mostani hétvégén is nehéz lesz megjósolni az erőviszonyokat, bár az esős első szabadedzésen ismét a Ferrari tűnt az erősebbnek. 

Verstappen nem tudja, hogy ők vagy a Ferrari pilótái lesznek gyorsabbak ImolábanForrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Carlo Bressan

Eddig minden pályán versenyképesek voltunk – jelentette ki a címvédő. – Valahol persze jobban, mint más helyszíneken. Továbbra is próbálkoznunk kell az autó fejlesztésével, és persze be kell fejeznünk a versenyeket.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK