Társoldalunk:

Sainz frusztrált, mert óvatos vezetés közben hibázott

2022.04.22. 20:01

Az időmérő második felvonásában Sainz balesetet szenvedett, így csak a 10. helyről rajtolhat el a sprintfutamon. Nem érti az okát, főleg azért, mert egy olyan körben csúszott ki, amikor nem is állt szándékában a határokat feszegetni.

Folytatódott Carlos Sainz kálváriája Imolában, aki továbbra sem tudja tartani a lépést csapattársával, a bajnokságot vezető Charles Leclerc-rel. A spanyol ezúttal saját magát gáncsolta el az időmérőn egy kicsúszással, így csak a 10. helyről rajtolhat a szombati sprintfutamon.

Sainz a Q2 első perceinek egyikében dobta el a Ferrarit a két Rivazza nevű balkanyar között: az elsőből kigyorsítva megúszott az autójának a fara, megpördült és a kavicságyon átszánkázva nekicsapódott a falnak. Ezzel véget ért számára az időmérő, és az egészben az bosszantja leginkább, hogy ekkor még nem is feszegette a határokat.

„Elkövettem egy hibát, amire egyáltalán nem számítottam. Abban a körben nem is nyomtam annyira keményen, mert tudtam, hogy kell egy biztonsági kör az eső miatt" – nyilatkozta a televíziós stábok interjúzónájában.
Egyáltalán nem voltam a határon, csak akartam egy eredményt, de sajnos elvesztettem az autót.„Valamilyen oknál fogva semmilyen figyelmeztető jel nem volt, egyszerűen elindult. Persze trükkösek voltak a körülmények, de ez nem ideális."

Bár a Ferrari egyelőre ragaszkodik ahhoz az állásponthoz, hogy egyformán kezeli a két pilótáját, Sainz az újabb hibával nem javított a helyzetén, hiszen Leclerc a 2. helyet szerezte meg és tovább növelheti a pontelőnyét vele szemben.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Miguel Medina

A spanyol csak találgatni tud, hogy mi vezetett a balesetéhez. „Szerintem az autó hátulját veszítettem el, amikor bementem az utolsó kanyarba. Talán a rákezdő eső miatt történt, talán azért, mert a gumik túl melegek voltak, miután egymás után két gyorskört futottam. Meg kell értenünk, mert nem hiszem, hogy kitettem magam a hiba [kockázatának]" – mondta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK