Társoldalunk:

Pérez az esőben, Verstappen a stabilitásban bízik a hétvégén

2022.04.21. 18:03

A Red Bull mindkét pilótája mesélt az Emilia Romagna Nagydíjjal szembeni elvárásairól. Kiemelték, hogy a szezon első sprintfutamja miatt különösen fontos lesz a jó szereplés, a kellemetlenül sok műszaki hibát hozó első három nagydíj ellenére pedig derűlátók az imolai hétvége kapcsán.

Nem a várakozásoknak megfelelően kezdte a 2022-es idényt a Red Bull. Habár Max Verstappen nyerni tudott Szaúd-Arábiában, Sergio Pérez pedig második helyet szerzett Ausztráliában, több dobogós helyezést nem szerzett a csapat eddig, leginkább a váratlan műszaki meghibásodásoknak köszönhetően. A két pilóta azonban lankadatlan, hiszen jól tudják, hogy még csak a szezon elején tartunk, így a hétvégi Emilia Romagna Nagydíjra sem leszegett fejjel érkeznek. A hollandot és a mexikóit az imolai helyszínre érkezést követően kérdezte a média a várakozásaikról.

Optimistán várja Max Verstappen és Sergio Pérez is az imolai hétvégétForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

Pérez azt gondolja, az időjárás komoly befolyással lehet a történésekre. A világbajnoki tabellán jelenleg negyedik pilótának a tavalyi imolai futamon meggyűlt a baja a nedves aszfalttal, végül pedig nem is tudott pontszerző helyen célba érni. Az előrejelzés szerint pénteken – amikor sprintfutamos hétvégéről lévén szó egy szabadedzést és az időmérőt rendezik meg – 80 százalék feletti valószínűsége van az esőnek, szombaton szinte bizonyosan száraz körülmények várják a pilótákat a második gyakorláson és a sprintfutamon, a vasárnapi versenyre pedig egyelőre inkább az esős futam tűnik valószínűnek. A mexikói arra törekszik, hogy – az első három futamon (sorrendben) történő kiesése, negyedik helye és második helye után – a jövőben egyenletesen jó teljesítményt tudjon nyújtani.

„Alig várom, hogy újra autóba ülhessek a hétvégén! Vegyes érzésekkel távoztunk Ausztráliából, de nekem sikerült újabb stabil hetet zárnom a dzsiddai pole és negyedik hely után, a szezonbeli első dobogóm után azonban nincs megállás, pláne hogy egy sprintfutamos hétvége következik – olvasható Pérez véleménye a RacingNews365.com-on, aki utána kitért az időjárásra. – Még jelentősebb lesz a jó kvalifikációs szereplés így, hogy az előrejelzés szerint eshet a hétvégén, ami fontos szerepet játszhat. Szeretnék tanulni a tavalyi itteni teljesítményemből, és minden téren tovább fejlődni."

Csapattársa, a világbajnoki címvédő Max Verstappen egy futamgyőzelem mellett két műszaki hibával kezdte az idényt, így nem meglepő, hogy elsősorban a stabil pontszerzést tűzte ki célul a nagydíjra. A tavalyi futamot megnyerő holland szerint az első szabadedzés döntő fontosságú lesz a hétvégén, hiszen csak az tud segíteni nekik, hogy sikerül-e megtalálniuk a megfelelő beállításokat az RB18-on.

Verstappenben van ugyan feszültség a szezon eleji nehézségek miatt, de a holland próbál előretekinteniForrás: AFP/Simon Baker

Nagyon várom már, hogy ismét Imolában versenyezzünk – kezdte Verstappen is. – Mivel ez az év első sprintversenyt tartalmazó nagydíja, különösen fontos lesz a pénteki kezdés, hogy gyorsan elvégezhessük az esetleg szükséges módosításokat az aznapi kvalifikációig. A csapat a paddockban és a Milton Keynes-i gyárban is hihetetlenül keményen dolgozik, úgyhogy remélhetőleg sima hétvégünk lesz, és értékes pontokat tudunk szerezni. Egyelőre versenyről versenyre haladunk, és meglátjuk, hova jutunk."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK