Társoldalunk:
Hírlevél

Lewis Hamilton a labdarúgás felé kacsintgat

2022.04.21. 13:37

A hétszeres F1-világbajnok Serena Williamsszel együtt 10-10 millió dollárral szállna be a Chelsea férfi labdarúgócsapatának tulajdonosi körébe, ha az általuk is támogatott konzorcium kerülne ki győztesen a londoni klub potenciális vásárlóinak harcából.

A Sky csütörtöki értesülése szerint a Mercedes világbajnoka, és a a 23-szoros Grand Slam-győztes teniszezőnő jelentős összeggel fektetett be egy olyan csoportba, amely a Chelsea férfi labdarúgócsapatának tulajdonosi jogára pályázik Martin Broughton vezetésével.

A londoni székhelyű, Bajnokok Ligájában címvédő együttest a korábbi orosz tulajdonos, Roman Abramovics eladni kényszerült még március elején az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos szankciók részeként, így jelenleg vevőre vár a klub. Három komoly esélyese van a tulajdonosi címnek: a Los Angeles Dodgers baseball-csapatot is irányító Todd Boehly befektetői csapata, a Boston Celtics kosárlabda- és az Atalanta Bergamo labdarúgócsapatot is vezető Stephen Pagliuca, illetve a korábban a liverpooli futballcsapatot is igazgató Broughton által vezetett konzorcium.

Lewis Hamiltonról egyre több, Forma-1-hez nem köthető hír jelenik megForrás: AFP/Nelson Almeida

A közismerten Arsenal-rajongó (amely csapat szintén londoniként a Chelsea egyik legnagyobb ellenfele) Hamilton – akárcsak Williams – egyelőre ismeretlen okokból szállt be 10 millió fonttal Broughton terveibe abban az esetben, ha a három jelölt közül ő kerül a londoni kékek élére – egyes források azt vallják, hogy a sokszínűség, a méltányosság és a befogadás fontosságának támogatása lenne a két sportoló elsődleges célja. Az azonban valószínűsíthető, hogy ha sikerül ezt az üzletet megvalósítaniuk, és Hamilton komoly szerepet akar vállalni a Chelsea jövőjében, akkor a 2023 végéig szóló Mercedes-szerződést kisebb eséllyel fogja meghosszabbítani a brit pilóta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK