Lewis Hamilton a labdarúgás felé kacsintgat

Forma-1, Sao Paulo-i Nagydíj, Lewis Hamilton
Mercedes' British driver Lewis Hamilton celebrates on the podium after winning Brazil's Formula One Sao Paulo Grand Prix at the Autodromo Jose Carlos Pace, or Interlagos racetrack, in Sao Paulo, on November 14, 2021. (Photo by NELSON ALMEIDA / AFP)
Vágólapra másolva!
A hétszeres F1-világbajnok Serena Williamsszel együtt 10-10 millió dollárral szállna be a Chelsea férfi labdarúgócsapatának tulajdonosi körébe, ha az általuk is támogatott konzorcium kerülne ki győztesen a londoni klub potenciális vásárlóinak harcából.

A Sky csütörtöki értesülése szerint a Mercedes világbajnoka, és a a 23-szoros Grand Slam-győztes teniszezőnő

jelentős összeggel fektetett be egy olyan csoportba, amely a Chelsea férfi labdarúgócsapatának tulajdonosi jogára pályázik

Martin Broughton vezetésével.

A londoni székhelyű, Bajnokok Ligájában címvédő együttest a korábbi orosz tulajdonos, Roman Abramovics eladni kényszerült még március elején az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos szankciók részeként, így jelenleg vevőre vár a klub.

Három komoly esélyese van a tulajdonosi címnek:

a Los Angeles Dodgers baseball-csapatot is irányító Todd Boehly befektetői csapata, a Boston Celtics kosárlabda- és az Atalanta Bergamo labdarúgócsapatot is vezető Stephen Pagliuca, illetve a korábban a liverpooli futballcsapatot is igazgató Broughton által vezetett konzorcium.

Lewis Hamiltonról egyre több, Forma-1-hez nem köthető hír jelenik meg Forrás: AFP/Nelson Almeida

A közismerten Arsenal-rajongó (amely csapat szintén londoniként a Chelsea egyik legnagyobb ellenfele) Hamilton – akárcsak Williams – egyelőre ismeretlen okokból

szállt be 10 millió fonttal Broughton terveibe abban az esetben, ha a három jelölt közül ő kerül a londoni kékek élére

– egyes források azt vallják, hogy a sokszínűség, a méltányosság és a befogadás fontosságának támogatása lenne a két sportoló elsődleges célja. Az azonban valószínűsíthető, hogy ha sikerül ezt az üzletet megvalósítaniuk, és Hamilton komoly szerepet akar vállalni a Chelsea jövőjében, akkor a 2023 végéig szóló Mercedes-szerződést kisebb eséllyel fogja meghosszabbítani a brit pilóta.