Ezúttal a Ferrari szipkázott el egy mérnököt a Mercedestől

Forma-1, Mercedes, Ausztrál Nagydíj 2022, csütörtök
Mercedes' crew members practice pit stops outside the garage at the Albert Park Circuit in Melbourne on April 7, 2022, ahead of the 2022 Formula One Australian Grand Prix. (Photo by Steven SAPHORE / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
Gianluca Romani személyében egy aerodinamikai szakembert igazolt a Ferrari a Mercedestől, amelytől korábban a Red Bull csábított el több mérnököt.

Szezon közben sem enyhül a mozgolódás az F1-es mérnökök stábjaiban: ezúttal a Ferrari tett szert egy új aerodinamikai szakemberre Gianluca Romani személyében, aki eddig a Mercedesnél dolgozott. A váltásról a Motorsport.com olasz kiadása számolt be.

„Örömmel tudatom, hogy új munkahelyre kerültem. A Ferrarinál dolgozom majd aerodinamikusként" – írta a LinkedIn profiljára Romani, akit 2019-ben neveztek ki teljes munkaidős állásba a Mercedesnél.

A Mercedes elvesztett egy aerodinamikai szakembert Forrás: AFP/Steven Saphore

A Mercedestől az utóbbi időben főleg a Red Bull és az Aston Martin szerzett meg különböző pozícióba szakembereket. A fluktuáció folyamatos az istállók személyzetében, vélhetően Toto Wolffék is hamarosan igyekeznek pótolni az elvesztett mérnököt, vagy már meg is tették.

Az egyéni és a konstruktőri bajnokságot vezető Ferrari ugyanakkor a háttérben tovább erősödött.