Társoldalunk:
Hírlevél

Hogyan motiválja a Red Bull Verstappent a szezon további futamaira?

2022.04.20. 16:20

Helmut Marko, a Red Bull motorsportért felelős igazgatója szerint a Forma-1-ben a Ferrari istálló az új mérce, minden ellenfél az olaszokhoz méri saját magát. Átrendeződtek az erőviszonyok a tavalyi évhez képest, amikor a Red Bull és a Mercedes dominált. Most nekik kell megtalálniuk azt a tempót, amit a maranellóiak diktálnak.

A szakember a hétvégi Emilia Romagna Nagydíj helyszínén, Imolában beszélt erről, kiemelve, hogy egyelőre semmilyen szempontból nem tűnik utolérhetőnek a konstruktőrök és a versenyzők világbajnoki pontversenyében is élen álló alakulat. Egyéniben Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője vezet 34 pontos előnnyel, míg a csapatok között a maranellóiak a címvédőként második Mercedest 39 ponttal előzik.
A Ferrari minden pályán, bármelyik gumin, mindenféle időjárási körülmények között jó. - hangsúlyozta Marko szerdán a Sport Bild magazinnak nyilatkozva.
A Ferrari egyik hazai futamának számító Emilia Romagna Nagydíj az első lesz az idén, amelyen sprintfutamot is rendeznek.

A Red Bullnak fel van adva a lecke abból a szempontból is, hogy hogyan motiválják Verstappent a sorozatos kudarcok ellenére is. Erről is említést tett Helmut Marko.

Helmut Marko a Red Bull motorsportért felelős igazgatója szorosan együtt dolgozik a pilótákkal.Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Mark Thompson

A szakember azt mondja, hogy a csapat egy ilyen hosszú szezon tükrében igyekszik megmutatni Verstappennek, hogy melyek voltak azok a tényezők, amelyek két futamon is a kieséséhez vezettek. Hangsúlyozva, hogy még nagyon a szezon elején tartanak, és a meccs még nincs lejátszva.

"Fiatal kora a türelmetlenségre van predesztinálva" - kommentálta Marko.

Mondtam neki, hogy még 20 versenyünk van hátra, és több mint 500 pontot szerezhetünk a sprintfutamokkal és a leggyorsabb körökkel. Semmi sincs veszve. A Ferrari azonban egy nagyon megbízható autót rakott össze, amely minden körülmények között gyors, és láthatóan mindig jó gumitaktikát is választanak a versenyekre. Nehezebb zöld ágra vergődni jelenleg az autónkkal. Sokkal hosszabb időre van szükségünk, hogy kidolgozzuk a lehetséges megoldásokat. Minden erőnkkel ezen dolgozunk.

-tette hozzá Helmut Marko Imolában. 
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK