Társoldalunk:
Hírlevél

Red Bull: Verstappen egy időzített bomba

2022.04.20. 07:59

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója elismerte, hogy ha a csapat nem tud felülkerekedni a megbízhatósági problémákon, akkor Max Verstappen nem fogja tudni már sokáig megőrizni a nyugalmát. A holland versenyző nem titkoltan a mezőny egyik forrófejű tagja, aki kiélezett helyzetekben agresszívan veszi fel a versenyt a pályán, vagy azon kívül. 

Az osztrák szerint Max Verstappen eddig higgadt tudott maradni a Red Bull jelenlegi helyzetével kapcsolatban, annak ellenére, hogy tavaly még a világbajnoki címért versengett, idén pedig már két futamon is kiállni kényszerült technikai meghibásodás miatt.
A Bahreini és az Ausztrál Nagydíjon is a második helyről kellett feladnia a versenyt, így Verstappen már 46 ponttal van lemaradva a bajnokságot vezető Charles Leclerc-kel szemben.
Habár csalódottságát fejezte ki az egyik rádiónak adott interjúban, illetve a futamok utáni sajtótájékoztatókon is, Marko úgy véli, hogy Verstappen a színfalak mögött érett módon kezeli a csalódásokat.
„Sokkal nyugodtabb, mint azt gondolnánk." – magyarázta Marko az ORF osztrák műsorszolgáltatónak.
Ausztrál Nagydíjon a kiesése után visszasietett a boxba, ahol nyugodtan megbeszéltük a dolgokat. Sejtettük, hogy belefuthatunk ebbe a problémába, mert már az időmérőn is meg kellett küzdenünk vele, így nem ért minket teljesen váratlanul ami a futamot bekövetkezett. Verstappen egy érzelmes és szenvedélyes pilóta, aki mindig elmondja a véleményét. De szerintem sokkal nyugodtabb az utóbbi időben, mint a múltban volt.

Az osztrák szerint azonban Verstappen egy "időzített bombává" alakulhat, ha elbukik a Red Bull a jelenlegi problémák kiküszöbölésében. A hollandnak még nem sikerült előnyt szereznie csapattársával, Sergio Perezzel szemben. Sőt, a mexikói Szaúd-Arábiában fölényben is volt egészen addig, amíg egy rosszul időzített Safety Car tönkretette a versenyét.
Marko úgy véli, ennek az az oka, hogy az F1 új technikai korszakának ebben a korai szakaszában nincs meg alapvető bizalom az autó iránt.
„Az autó jelenlegi beállításával a versenygép inkább bizonytalanságot gerjeszt Verstappenben, aki így nem tudja érvényesíteni az extrém vezetési stílusát. – mondta Marko.
"Látható, hogy Checó-nak [Perez] viszont jobban fekszik ez a típusú autó, így közelebb került a hollandhoz a pályán, mint eddig bármikor."
Marko azonban nem tudja garantálni, hogy Verstappen jól ismert forrófejűsége nem fog feltűnni, ha a frusztráció tovább fokozódik, és elismerte, hogy a holland türelme talán nem végtelen.
"Ha nem nyerünk újra hamarosan, akkor ő valóban egy időzített bomba!" – zárta a gondolatsort Helmut Marko.
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK