Társoldalunk:

Russell: A Mercedes semmit nem javult az imolai versenyre

2022.04.20. 19:33

George Russell "elég őrült" elképzelésnek titulálta azokat a felvetéseket, miszerint a csapat jelentős pozitív irányú fejlesztést ért el. A fiatal brit pilóta úgy érzi, hogy a csapat még egyáltalán nem lépett előre.

George Russell határozottan kitart amellett, hogy a Mercedes a szezon során valamikor vissza fog térni az F1-es rajtrács élére, de szerinte ez nem az imolai Emilia Romagna Nagydíjra fog megvalósulni.
Russell csatlakozott Toto Wolff csapatfőnökhöz, és azt állítja, hogy az istálló teljesítményproblémáit nem lehet egyik napról a másikra orvosolni, annak ellenére, hogy W13-as autójuk valamennyit előrelépett Melbourne-ben.
Lewis Hamilton és George Russell utol tudta érni a Red Bull mexikói pilótáját, és igencsak megküzdött Sergio Perezzel az Ausztrál Nagydíj közepén, miközben a Red Bull folyamatosan nehézségekkel nézett szembe.
A Mercedes végig a McLaren és az Alpine előtt autózott, bizonyítva a wokingiak folyamatos tiltakozását, miszerint gyorsabb lenne ez a két istálló idén a Mercedesnél.
Russell a napot a harmadik helyen zárta, a Ferrari és a Red Bull kiesését (Carlos Sainz és Max Verstappen) is kihasználva megszerezte első Mercedes-pódiumát.

Russell realista a Mercedes korlátozott előrehaladását illetően
De annak ellenére, hogy a Mercedes úgy tűnik, előrehaladt Ausztráliában, Russell úgy véli, hogy az alakulat ugyanolyan messze van riválisától, mint a 2022-es nyitóversenyeken Bahreinben és Szaúd-Arábiában.
A hétvégi Emilia Romagna Nagydíjon, a szezon első európai versenyén valószínűleg számos fejlesztést hajtanak végre a csapatok – de egyik sem fogja annyira befolyásolni az erőviszonyokat, hogy visszarepítse a Mercedest a mezőny élére – tette hozzá Russell.
Szeretném azt mondani, hogy sokat fejlődtünk, de úgy gondolom, meg kell néznünk a köridőket, amik egyértelműen mutatják, hogy egyáltalán nem tudtuk csökkenteni a lemaradásunkat. - mondta Russell.

Tudjuk, hogy nagyon sok dolgunk van, de bízom benne, hogy eljutunk a kitűzött célunkig. Tudjuk, hogy az autóban rejlik a potenciál, és nagyon sokat kell tennünk azért, hogy ezt a teljesítményt kihozzuk belőle.Ami azt illeti, hogy mikor léphet életbe a további fejlesztések, Russell hozzátette: Ez nem fog egyik napról a másikra megtörténni. A következő versenyhétvégén biztosan nem. De azt hiszem, idővel eljutunk odáig. Tehát egyelőre, ha továbbra is ezeket az eredményeket hozzuk, az élmezőny közelében tudunk maradni.

A fiatal brit realistán szemléli a Mercedes jövőjét. Az pedig, hogy Toto Wolff és George Russell jóslata bekövetlezik-e, hogy egy közepesen szereplő Mercedest láthatunk az imolai spirntfutamon, arra a hétvége választ fog adni.
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK