Kirabolták Charles Leclerc-t egy sötét utcán

Forma-1, Ausztrál Nagydíj, Charles Leclerc
Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc gets ready for the third practice session at the Albert Park Circuit in Melbourne on April 9, 2022, ahead of the 2022 Formula One Australian Grand Prix. (Photo by Con Chronis / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
Az eset húsvét hétfőn történt Viareggióban, Olaszországban, ahol a monacói egy bárból tartott hazafelé néhány barátja, és az edzője, Andrea Ferrari társaságában. Néhány szurkoló felismerte a pilótát, és megállították, hogy közös fotót és aláírást kérjenek tőle, ekkor történt az incidens. 

A monacói körül gyűlni kezdett a tömeg, ahogy egyre több ember szeretett volna közel kerülni a Ferrari versenyzőjéhez. A tolvaj ügyesen szerezte meg Leclerc több, mint egymillió eurót érő Richard Mille karóráját, - amely egy gyűjtői darab - a pilóta észre sem vette, hogy eltűnt a csuklójáról az óra, csak miután eloszlott a tömeg körülötte. Ekkor azonban már késő volt, a rabló meglépett az ékszerrel. Az incidens este 11 óra körül történt, a Darsena kerületben, a Via Salvatori mentén, amelynek a közvilágítására a helyi lakosok folyamatosan panaszkodnak. Éjszaka az utca sötét, alig látni, ami a tolvaj számára ideális helyzetet teremtett.

Az olasz rendőrség ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, miután Leclerc feljelentést tett. Az eset nagy port kavart a városban, a helyiek szerint hiába tettek folyamatosan panaszt a silány közvilágításra, nem történt előrelépés az ügyben.

Az incidensről Andrea Ferrari is beszámolt az Instagram oldalán, hogy felhívja a figyelmet a nyílt utcákon garázdákodó zsebtolvajokra.

A Richard Mille a Ferrari egyik szponzora is, aki előszeretettel támogat sportolókat, korábban Kimi Raikkönennel közösen adtak ki egy kollekciót. De szponzorálják többek között a McLaren pilótáit is a mezőnyből.
Forrás