Társoldalunk:

Magnussen elárulta, hogy nézte-e az F1-et, amíg nem versenyzett

2022.04.17. 10:28

Kevin Magnussen őszintén megnyílt arról, hogy hálát érzett a Forma-1-be való visszatérése után, és nagyon szerencsésnek tartja magát, hogy egyáltalán sikerült elérnie a pályafutása során a legelitebb kategóriába, ami csak oly keveseknek adatik meg. Közben elárulta, hogy rossz érzéssel töltötte-e el, hogy megnézzen egy F1-es futamot 2021-ben úgy, hogy már nem versenyzett.

Kevin Magnussen 2022-es visszatérése a Forma-1-be a szezon egyik sikertörténete volt eddig, a népszerű dán pilóta pedig második esélyt kapott a sportban, miután 2020 végén visszavonult a Haastól és egyben az F1-től is.
Az, hogy a Haas gazdasági okok miatt döntött úgy, hogy nem tartják meg Magnussent a 2022-es szezonra csekély vigasz volt neki, mivel nem maradt szabad ülés a Forma-1-ben a dán pilóta számára.
Az önsajnálat helyett Magnussen az egész évet azzal töltötte, hogy különböző sportkocsikban mérettette meg magát. Az Egyesült Államokban az IMSA sorozatban, valamint a McLarennel az IndyCarban is rajthoz állt.

Magnussen azonnali visszahívást kapott a Haastól, miután az amerikaiak vezette csapat lemondott az orosz címszponzorról, Uralkaliról és Nyikita Mazepin versenyzőről az orosz-ukrán háború kitörését követően. Magnussen örömmel dobott el azonnal mindent, hogy visszatérjen az F1-be.
Három futam után Magnussen a kilencedik helyen áll a pilóták bajnokságában, a szezon első két versenyén egy ötödik és egy kilencedik helyet szerzett a Haas-nak.
Az F1-es kívülálló évére gondolva Magnussen elárulta, hogy féltékenység vagy veszteség nélkül tudta-e a televízióban nézni a futamokat.

Magnussen elmagyarázta, hogy miután szörnyű volt 2020-ban egy versenyképtelen géppel a mezőnyben autózni, ez is segített neki, hogy viszonylag könnyedén maga mögött hagyja az F1-et és búcsút mondjon a Haas csapatának is.
„Nagyon gyorsan továbbléptem" – mondta Tom Clarksonnak a Beyond the Grid podcastban.
Viszonylag hamar magam mögött hagytam a Forma-1-et, és hálás voltam, ahelyett, hogy azon gondolkoztam volna mi mindent érhettem volna még el, és szomorú lettem volna amiatt, hogy már nem lehetek ott."Sokkal boldogabbnak éreztem magam, miután kiszálltam, mint amikor benne voltam. Mert amikor még a mezőnyben voltam , nem éreztem ezt a hálát. Csalódottabb voltam az elmúlt két szezonban, amiért nem értem el azokat az eredményeket amiket kitűztem magamnak, és ahol lenni szerettem volna az F1-ben. Nagyon nehéz szezonunk volt 2020-ban, és nem tudtam annyira értékelni az F1-et, mint amennyire kellett volna.

Amikor kikerültem a mezőnyből, visszatekinthettem az F1-es pályafutásomra, és rájöttem, hogy elképesztően szerencsés vagyok, hogy eljuthattam ebbe a sportágba. Az F1-be nagyon nehéz bekerülni, és nekem sikerült!"Gyerekkorom óta arról álmodoztam, hogy eljutok oda. Kívülről nézve olyan fantasztikusnak tűnt mindig ez a közeg, hogy kizárólag csak hálás lehettem azért, hogy ez megtörtént velem. Nem éreztem rosszul magam, amiért már nem vagyok a mezőny része."
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK