Vágólapra másolva!
Kevin Magnussen őszintén megnyílt arról, hogy hálát érzett a Forma-1-be való visszatérése után, és nagyon szerencsésnek tartja magát, hogy egyáltalán sikerült elérnie a pályafutása során a legelitebb kategóriába, ami csak oly keveseknek adatik meg. Közben elárulta, hogy rossz érzéssel töltötte-e el, hogy megnézzen egy F1-es futamot 2021-ben úgy, hogy már nem versenyzett.

Kevin Magnussen 2022-es visszatérése a Forma-1-be a szezon egyik sikertörténete volt eddig, a népszerű dán pilóta pedig második esélyt kapott a sportban, miután 2020 végén visszavonult a Haastól és egyben az F1-től is.
Az, hogy a Haas gazdasági okok miatt döntött úgy, hogy nem tartják meg Magnussent a 2022-es szezonra csekély vigasz volt neki, mivel nem maradt szabad ülés a Forma-1-ben a dán pilóta számára.
Az önsajnálat helyett Magnussen az egész évet azzal töltötte, hogy különböző sportkocsikban mérettette meg magát. Az Egyesült Államokban az IMSA sorozatban, valamint a McLarennel az IndyCarban is rajthoz állt.

Magnussen azonnali visszahívást kapott a Haastól, miután az amerikaiak vezette csapat lemondott az orosz címszponzorról, Uralkaliról és Nyikita Mazepin versenyzőről az orosz-ukrán háború kitörését követően. Magnussen örömmel dobott el azonnal mindent, hogy visszatérjen az F1-be.
Három futam után Magnussen a kilencedik helyen áll a pilóták bajnokságában, a szezon első két versenyén egy ötödik és egy kilencedik helyet szerzett a Haas-nak.
Az F1-es kívülálló évére gondolva Magnussen elárulta, hogy féltékenység vagy veszteség nélkül tudta-e a televízióban nézni a futamokat.

Magnussen elmagyarázta, hogy miután szörnyű volt 2020-ban egy versenyképtelen géppel a mezőnyben autózni, ez is segített neki, hogy viszonylag könnyedén maga mögött hagyja az F1-et és búcsút mondjon a Haas csapatának is.
„Nagyon gyorsan továbbléptem" – mondta Tom Clarksonnak a Beyond the Grid podcastban.

"Sokkal boldogabbnak éreztem magam, miután kiszálltam, mint amikor benne voltam. Mert amikor még a mezőnyben voltam , nem éreztem ezt a hálát. Csalódottabb voltam az elmúlt két szezonban, amiért nem értem el azokat az eredményeket amiket kitűztem magamnak, és ahol lenni szerettem volna az F1-ben. Nagyon nehéz szezonunk volt 2020-ban, és nem tudtam annyira értékelni az F1-et, mint amennyire kellett volna.

"Gyerekkorom óta arról álmodoztam, hogy eljutok oda. Kívülről nézve olyan fantasztikusnak tűnt mindig ez a közeg, hogy kizárólag csak hálás lehettem azért, hogy ez megtörtént velem. Nem éreztem rosszul magam, amiért már nem vagyok a mezőny része."
Forrás