Társoldalunk:
Hírlevél

Hamilton beszólt Bottasnak, és visszavágott az őt kritizáló Villeneuve-nek

2022.04.17. 08:04

George Russell három futam után a második a világbajnoki tabellán, megelőzve Lewis Hamiltont.
Lewis Hamilton szerint George Russell jól beilleszkedett Valtteri Bottas cseréjeként a Mercedeshez. Russell kiemelkedően jó teljesítményt nyújtott az első három versenyhétvégén, feladva a leckét ezzel a hétszeres világbajnoknak. Hamiltont láthatóan frusztrálja az idei szezonban kialakult hátránya Mercedesnek a Ferrarihoz és a Red Bullhoz képest, és az sem segít a helyzeten, hogy csapattársa három futamból kettőn jobb eredményt ért el nála. 

Miután megszerezte első dobogós helyezését az Ezüstnyilakért az Ausztrál Nagydíjon, Russell a második helyre lépett a versenyzők egyéni világbajnoki tabelláján, őt csak Charles Leclerc előzi meg, aki viszont jelentős előnyre tett szert a mezőny többi tagjához képest.
A 24 éves pilóta a Mercedes küzdelmei ellenére is egyenletes tempót mutatott eddig ebben a szezonban, és Szaúd-Arábiában és Ausztráliában is Hamilton előtt végzett.
Hamilton úgy nyilatkozott, hogy lenyűgöző számára az, hogy milyen gyorsan és könnyedén beilleszkedett a Mercedeshez az új csapattársa. Amellett, hogy Hamilton folyamatosan csak dícséri Russellt, odaszúrt Valtteri Bottasnak. A hétszeres világbajnok azzal viccelődött, hogy örül neki, hogy láthatja végre Bottast hátulról is.Jó fiatalabbakkal körülvenni magam. Nemrég mondtam, hogy milyen idős már Valtteri! Öreg a lelke. - mondta nevetve a médiának, köztük a RacingNews365.com-nak, jól tudva, hogy Bottas hallja amit mond. Erre a finn egyből visszavágott:

"Idősebb vagy nálam, haver!  

Hamilton csak pozitívan nyilatkozik a jelenlegi és a korábbi csapattársairól is

Hamilton és Bottas az elmúlt négy év során 22 versenyen végzett 1-2-ben. Tehát a Mercedes számára a legoptimálisabb felállást biztosították, folyamatosan őrizve helyüket az F1 egyik legsikeresebb párosításaként a mezőny elején.
Mindvégig civilizált volt a kapcsolatuk, kevés vitával, összehasonlítva Hamilton korábbi csapattársával, Nico Rosberggel vívott emlékezetes cívódásaival.
Egyelőre Russell, Hamilton csapattársaként, semmi jelét nem mutatja annak, hogy rossz hatással lenne rá a hétszeres brit világbajnok, a két pilóta a pályán kívül is sok időt tölt együtt. Úgy tűnik megtalálták a közös hangot.
Nyilvánvalóan csodálatos utazás volt Valtterivel, amikor együtt dolgoztunk, és George már korábban is tagja volt a csapatnak, szóval nagyon jól beilleszkedett. - folytatta Hamilton.
"Szerintem George nagy segítség volt a csapatnak korábban is, jelenleg pedig nagyszerű teljesítményt nyújt. A minap együtt szörföztünk és úgy gondolom, hogy nagyon jól beolvadt már a Mercedes csapatába."

Hamilton kiröhögi Villeneuve Russell-elméletét
Mivel Russell jelenleg megelőzi Hamiltont a tabellán – igaz, mindössze öt ponttal –, az érdeklődés tovább nő a duó iránt. Mindenki kíváncsi rá, hogyan fog a kettejük csatája a pályán alakulni, és hogy a Mercedes hétszeres világbajnoka meg tudja-e őrizni a tekintélyét az istállón belül. Nem fogja-e Hamiltont frusztrálni a kialakult erőviszony, vagy nem fog-e megismétlődni a Nico Rosberg fiaskó. 
Az Ausztrál GP előtt az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve azt nyilatkozta, hogy szerinte Russell jobban megbírkózik a nehézségekkel küzdő Mercedes W13-mal, úgy véli, hogy Hamilton korábban csak tökéletes autókat vezetett és emiatt volt annyira sikeres.

A hétszeres világbajnok nem hagyta szó nélkül Villeneuve megjegyzését:

Mókásnak találom, hogy néha milyen dolgok hagyják el a száját.

- válaszolta Hamilton.
Emlékszem, az első gokartom az ötödik hely megszerzésére volt csak elég. Rengeteg különböző autót vezettem, és viszonylag alkalmazkodó képesnek találtam magam azokban a helyzetekben, szóval azt hiszem viszonylag jó versenyzőnek kell lennem. - kontrázott Hamilton Villeneuve csípős megjegyzésére. 

Jacques Villeneuve francia származású kanadai autóversenyző, a Forma-1 1997-es világbajnokaForrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/James Gilbert

Arra a kérdésre, hogy a Mercedesen belül hogyan fog formálódni a két pilóta viszonya egymáshoz, a szezon további futamai adhatják meg a választ.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK