Társoldalunk:
Hírlevél

Russell azt állítja, jelenleg nem érdekli, hogy legyőzi-e Hamiltont házon belül

2022.04.16. 08:39

George Russellt nem igazán izgatja, hogy ő vagy csapattársa, Lewis Hamilton végez előrébb egy-egy futamon, amíg nem a közvetlen élmezőnyben csatáznak. Legalábbis a sajtónak ezt mondja. Az ifjabbik brit pilóta szerint a folyamatos pontszerzés meccsben tarthatja a Mercedest.

Az idény talán legizgalmasabb csapaton belüli küzdelmének ígérkezett Lewis Hamilton és George Russell párharca. „Mire megy az egyik legtehetségesebbnek tartott fiatal minden idők legeredményesebb F1-es pilótája ellen abban az istállóban, amely néhány kivételtől eltekintve uralta a hibrid korszak elmúlt nyolc évét?” – tették fel sokan a kérdést. 

Russell szerint egyelőre Hamiltont és őt sem az izgatja, hogy melyikük végez előrébbForrás: AFP/Mazen Mahdi

Nos, szigorúan a táblázat alapján egyelőre Russell áll jobban, hiszen az első három versenyen 37 pontot gyűjtött Hamilton 28 egységével szemben. Mindez egyelőre a 2. helyre elég, ahogyan a Mercedes is ugyanitt áll a konstruktőrök között, de mindenki tisztában van vele, hogy a brackley-i alakulat momentán a harmadik erő a Ferrari és a Red Bull mögött. Ebben a helyzetben pedig a 24 éves pilótát nem nagyon izgatja, hogy házon belül hogy állnak.

Ezek a kis dolgok nem jelentenek sokat – idézi az Autosport. – Nyilván mindenki a csapattársa előtt akar végezni, de Lewist sem az izgatja és engem sem az érdekel, hogy az ötödik és a hatodik helyért csatázzunk. Együtt akarunk dolgozni, hogy behozzuk a lemaradást. Szóval nincs harag, ha ő megelőz engem, és akkor sincs, ha én végzek előtte, és jelenleg nem is nagyon foglalkozunk ezzel. Van egy átfogóbb kép, és hosszú távon utol kell érnünk ezeket a srácokat, mert azért vagyunk itt, hogy nyerjünk.”

Az első három hétvégén a Mercedesnek normál körülmények között csak akkor volt esélye a Ferrari vagy a Red Bull ellen, ha az élcsapatok valamelyik versenyzőjének elfogytak a gumijai, ahogyan azt Hamilton és Sergio Pérez esetében láthattuk Ausztráliában. Ezt leszámítva viszont még mindig hatalmas a lemaradásuk, de Russell továbbra is bízik benne, hogy előbb-utóbb ezt képesek lesznek eltüntetni.

Szeretném azt mondani, hogy sokat fejlődtünk, de azt hiszem, meg kell nézni a köridőket, és [látható, hogy] egyáltalán nem hoztuk be a hátrányt – jelentette ki. – Tudjuk, hogy rengeteg munka vár ránk, és bízom benne, hogy sikerülhet. Tisztában vagyunk vele, hogy ott van a potenciál az autóban, és még sokat kell dolgoznunk, hogy kihozzuk ezt a teljesítményt. Ez nem fog egyik napról a másikra, már a következő futamon megtörténni, de úgy gondolom, idővel eljutunk oda.”

Persze felmerül a kérdés, hogy amire ez bekövetkezik, addigra marad-e esélye a Mercedesnek akár az egyéni, akár a konstruktőri bajnoki címre. Nos, ami mindenképpen a címvédő előnyére válhat, hogy az első három viadal után egyedüliként mondhatják el magukról, hogy minden alkalommal kettős pontszerzéssel zártak, ráadásul a Red Bull megbízhatósági problémáinak köszönhetően Hamilton és Russell is felállhatott már a dobogóra. 

Russell úgy véli, hogy a folyamatos pontszerzés meccsben tarthatja a MercedestForrás: AFP/Paul Crock

„Ha továbbra ilyen eredményeket érünk el, akkor az versenyben tarthat minket – vélekedett az Ausztrál Nagydíj harmadik helyezettje. – Mindez biztosan nem a tempónak köszönhető, de szerintem ez tisztességes szezonkezdet volt abban a tekintetben, hogy sikerült a legtöbbet kihoznunk a gyengébb teljesítményünkből.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK