Nem marad ereje fejlesztésre az Aston Martinnak a balesetek miatt?

Forma-1, Aston Martin, Lance Stroll
3plus, action, TS-Live, Albert Park, GP2203a, F1, GP, Australia Lance Stroll, Aston Martin AMR22, leads Pierre Gasly, AlphaTauri AT03, and Yuki Tsunoda, AlphaTauri AT03
Vágólapra másolva!
Lehet, hogy a közeljövőre tervezett műszaki újítások elkészítését halasztaniuk kell, mert a kapacitásokat most tartalék elemek gyártására kell használniuk. Pedig a csapatfőnök remélte,  Melbourne-ben megmutatják, hogy javultak.

Három futam után az Aston Martin az egyetlen istálló, amelyik még nem szerzett pontot. Egyelőre nem látni, önerőből mikor tudnának változtatni ezen, hiszen 15. helynél jobbat még nem szereztek időmérőn, ráadásul őket érinti az egyik legsúlyosabban a pattogás. Természetesen néhány műszaki újítás sokat lendítene rajtuk, csakhogy ezek megvalósítása nem lesz egyszerű a melbourne-i balesetek egyik káros mellékhatásaként.

Sebastian Vettel és Lance Stroll egyaránt két baleset részese volt az időmérőn és a versenyen,

ami a raktárból olyan sok pótalkatrész előszedését igényelte, hogy a készlet vészesen megcsappant.

Stroll az Ausztrál Nagydíjon Forrás: Motorsport ImagesTel: +44(0)20 8267 3000email: [email protected]/Mark Sutton

Mike Krack csapatfőnök szerint először ezeket kell pótolniuk, és a gyártókapacitást csak utána használhatják újítások készítésére. „Mindent össze kell szednünk, amink csak van. Egyre fogynak a tartalékelemek, ezt orvosolnunk kell" – idézte őt a The Race.

Pedig a csapatfőnök abban bízott, hogy a múlt hétvégi Ausztrál Nagydíjon már fel tudnak mutatni némi javulást. „Azt hittük, kicsit jobb formában leszünk, mint előzőleg. De értelemszerűen nem tudtuk ezt megvalósítani a hétvégén, mert jóval több zavaró tényezővel szembesültünk, mint amennyi belefér" – mondta Krack.

Mindemellett a rémes hétvége legelején egy motort is elvesztettek Vettel keretéből, akire így valamikor büntetés fog várni.