Társoldalunk:
Hírlevél

Lewis Hamilton: Le kéne vágni a fülemet, ha ki akarják belőle venni a piercingemet

2022.04.13. 08:44

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton tovább hadakozik a Forma-1-et irányító szakemberekkel. Most éppen azt mondta, hogy nem tud megszabadulni a fülében lévő piercingektől, mert azok összenőttek a cimpájával. Tehát, ha valaki ki akarja ezeket onnan venni, vágja le Hamilton fülét.

Nem ismeretlen szabály, hogy a Forma-1-es pilóták a verseny közben nem viselhetnek ékszert. A legutóbbi, Ausztrál GP-n is ezzel kapcsolatban hallgathattak meg előadást a versenyzők. A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton viszont szembeszállt a regulákkal és azt mondta, hogy: „Elég nehéz lenne megszabadulni tőlük. A jobb fülemen lévő piercing szinte megmozdíthatatlan. A jobb fülemen lévő egybe nőtt a cimpámmal, ezért a fülemet le kellene vágnom, ha eleget akarok tenni a szabály rendelkezésének" – mondta Hamilton, majd leszögezte: az ékszerek a helyükön maradnak.

Lewis Hamilton bajba kerülhet a testékszerei miattForrás: AFP/Giuseppe Cacace

Kérdés, hogy mit szólnak ehhez az F1 versenybírói. Elvileg ugyanis pénzbüntetéssel és pontlevonással is büntethetik azt a pilótát, aki nem hajlandó megválni az ékszerektől.

Forrás