Társoldalunk:
Hírlevél

A Ferrari spanyolja igyekszik tanulni a szörnyű hétvégéjéből

2022.04.13. 10:37

Noha a szabadedzések alapján úgy tűnt, Carlos Sainz az idei évben először akár csapattársa, Charles Leclerc előtt is végezhet, a spanyolnak az időmérő és a futam is rémesen sikerült. A Ferrari egyre inkább második számúnak tűnő pilótája azonban a pozitívumokat szeretné magával vinni Melbourne-ből a folytatásra.

A szombati időmérő edzés második szakaszáig semmilyen jel nem utalt arra, hogy Carlos Sainz gyengébben fog teljesíteni a továbbiakban, mint ahogyan azt az első két nagydíjon láthattuk tőle. Bahreinben második helyen ért célba, Szaúd-Arábiában harmadik lett, a futamon pedig mindkét esetben a harmadik helyről rajtolhatott. A melbourne-i Q3-ban aztán elkezdődött a spanyol kálváriája. Előbb Alonso balesetéből jött ki rosszul, hiszen egy viszonylag jó kör végén járt, amikor piros zászlóval félbeszakították az edzést, az utolsó próbálkozásába pedig belehibázott, így a kétszeres világbajnokon kívül nem előzött meg senkit, és kilencedikként indult a futamon.

Carlos Sainz számára már az időmérő edzés végén látszódott, hogy nem zár túl sikeres hétvégétForrás: AFP/Paul Crock

Vasárnap Sainznak a rajtja is rosszul sikerült egy műszaki hibának is köszönhetően, hiszen a hibás működés miatt kicserélt kormányán rosszak voltak a beállítások, így indulásnál bekapcsolt a lefulladásgátló. A hátraesett spanyol ráadásul kemény keverékű gumikon rajtolt, ami nem segítette abban, hogy az első körökben feljebb tudjon zárkózni. A harmadik körben aztán Mick Schumachert túl nagy lendülettel próbálta megelőzni, a kicsúszása után megpördült és a kavicságyban ragadt, így kénytelen volt feladni a versenyt.

Nem csoda, hogy Sainz lehangoltan nyilatkozott a médiának a futamot követően.

„Nem tudom [hogy ez volt-e F1-es karrierem legnehezebb hétvégéje], mert nem emlékszem mind a százvalahány versenyemre – olvasható a RacingNews365.com-on. – Határozottan úgy tűnt, hogy minden rendben megy, jobban otthon éreztem magam az autóban, több erős kört is össze tudtam rakni. De aztán másként alakultak a dolgok, szóval az egyik legkiábrándítóbb hétvégém volt a Forma-1-ben, az biztos."

A Ferrari spanyol pilótája a futam jelentős részében a bokszutcából követhette az eseményeketForrás: AFP/Simon Baker

A csalódottságot azonban felülírja Sainzban az az érzés, hogy a Melbourne-ben történtek jó tanulási lehetőséget biztosítanak számára. A pozitívumokat kereső spanyol már a helyszínen a jövőbe tekintett.

„Az a lényeg, hogy én és a csapat is tanuljunk belőle. Tökéletesebbnek, erősebbnek és robosztusabbnak kell lennünk minden tekintetben úgy, hogy még van hátra húsz verseny, ahol bármi történhet – folytatta a spanyol. – Lökést kell, hogy adjon az ausztrál hétvége, hogy a szezon folytatásában a mostaniakból okulva jobban szerepeljünk."

Sainz reményeinek – miszerint ki lehet jobb eredményeket is hozni az autóból – van alapja, a csapattársa, Charles Leclerc ugyanis két első és egy második helyének köszönhetően már most komoly előnnyel áll a világbajnoki tabella élén.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK