Társoldalunk:
Hírlevél

Verstappen: Ha nem javulunk gyorsan, elfelejthetjük az idei világbajnoki címet

2022.04.12. 19:08

Max Verstappen elismeri, hogy a Red Bullnak "nagyon sok munkája van", miután az Ausztrál Nagydíjon [idén második alkalommal] nem ért célba. A holland emlékeztette a Red Bull-t, hogy foglalkozniuk kell problémáikkal, ha továbbra is a vb címért folytatott harcban akarnak maradni.

Verstappen a szezon második mechanikai meghibásodását szenvedte el az Ausztrál Nagydíjon, míg Charles Leclerc újabb győzelmet aratott, és ezzel tovább növelte előnyét a világbajnoki pontversenyben. Max Verstappen pedig a legutóbbi kiesését követően a hatodik helyre esett vissza a vb ranglistán. Csapattársa, Sergio Perez gondoskodott arról, hogy a csapat ne távozzon üres kézzel Melbourne-ből, megszerezte az istállónak a második helyezést, ami Verstappen szerint legalább némi pozitívumot jelent számukra.
„A sebességben nyilvánvalóan hátrányunk volt, de végül megszereztük a második helyet, ami még mindig jobb a semminél" – mondta Verstappen a holland Viaplay műsorszolgáltatónak.

Verstappen: A Red Bullnak meg kell értenie a problémákat
A holland világbajnok elmondta, hogy a Red Bull most azon fog dolgozni, hogy megértse azokat a problémákat, amelyeket a 2022-es szezon során eddig sikerült felfedniük az autóban.
Nincs más hátra, mint munkához látni, és megpróbálni mindent jobban csinálni, mint eddig. Azt is meg kell értenünk, hogy mi az a faktor, amely közre játszik abban, hogy minden alkalommal kiesünk a futamon, amikor valamilyen technikai hiba merül fel.

Verstappen több aspektus miatt is aggódik a technikai meghibásodásokon kívül:

A sebességünk nem volt ott ahol szerettük volna, ezen kívül a gumikopás is hátráltatott minket. Elég sok munka vár ránk "Nem tudtam tartani a sebességet a Ferrarihoz képest.

A tavalyi világbajnok az ausztráliai kiesését megelőzően is úgy érezte, hogy nem tudja tartani a lépést Leclerc autójával. Ez akadályozta, hogy megkísérelje az előzést, amikor egy biztonsági autós szakaszt követő újraindításnál rövid lehetősége adódott volna rá.
Volt egy pillanat az egyenesben [az előzésre], de nem akartam túl sokat kockáztatni. - mondta Verstappen.
Azt is tudtam, hogy sokkal gyorsabbak a Ferrarik. Ha ilyen helyzetben vagy, el kell fogadnod a tényeket és a lehető legtöbbet kihozni a saját versenyedből."Úgy éreztem, nem bírom tartani a tempót a Ferrarihoz képest. Talán az új aszfalt vagy a pálya miatt szenvedtem. Nem igazán tudom az okát. A szabadedzéseken nem éreztem semmilyen problémát. Meglátjuk hogyan tudunk teljesíteni Imolában."

Verstappen figyelmezteti a Red Bullt a vb cím kapcsán
A holland jobbat remél a szezon következő versenyén, az Emilia Romagnai Nagydíjon. Ugyanakkor elismeri, hogy a Red Bullnak keményen kell dolgoznia, hogy a bajnoki csatában maradhasson.
"Jó néhány dolgot meg kell oldanunk, ki kell javítanunk. Ahogy jelenleg állunk, úgy nem szállhatunk harcba  a világbajnoki címért."

- üzent ezzel a csapatának is Max Verstappen.
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK