Verstappen: Ha nem javulunk gyorsan, elfelejthetjük az idei világbajnoki címet

Forma-1, Ausztrál Nagydíj, Max Verstappen
A marshall ties to extinguish fire as Red Bull's Dutch driver Max Verstappen (L) looks at his car during the 2022 Formula One Australian Grand Prix at the Albert Park Circuit in Melbourne on April 10, 2022. (Photo by William WEST / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
Max Verstappen elismeri, hogy a Red Bullnak "nagyon sok munkája van", miután az Ausztrál Nagydíjon [idén második alkalommal] nem ért célba. A holland emlékeztette a Red Bull-t, hogy foglalkozniuk kell problémáikkal, ha továbbra is a vb címért folytatott harcban akarnak maradni.

Verstappen a szezon második mechanikai meghibásodását szenvedte el az Ausztrál Nagydíjon, míg Charles Leclerc újabb győzelmet aratott, és ezzel tovább növelte előnyét a világbajnoki pontversenyben. Max Verstappen pedig a legutóbbi kiesését követően a hatodik helyre esett vissza a vb ranglistán. Csapattársa, Sergio Perez gondoskodott arról, hogy a csapat ne távozzon üres kézzel Melbourne-ből, megszerezte az istállónak a második helyezést, ami Verstappen szerint legalább némi pozitívumot jelent számukra.

„A sebességben nyilvánvalóan hátrányunk volt, de végül megszereztük a második helyet, ami még mindig jobb a semminél"

– mondta Verstappen a holland Viaplay műsorszolgáltatónak.

Verstappen: A Red Bullnak meg kell értenie a problémákat
A holland világbajnok elmondta, hogy a Red Bull most azon fog dolgozni, hogy megértse azokat a problémákat, amelyeket a 2022-es szezon során eddig sikerült felfedniük az autóban.

Verstappen több aspektus miatt is aggódik a technikai meghibásodásokon kívül:

A tavalyi világbajnok az ausztráliai kiesését megelőzően is úgy érezte, hogy nem tudja tartani a lépést Leclerc autójával. Ez akadályozta, hogy megkísérelje az előzést, amikor egy biztonsági autós szakaszt követő újraindításnál rövid lehetősége adódott volna rá.

- mondta Verstappen.

"Úgy éreztem, nem bírom tartani a tempót a Ferrarihoz képest. Talán az új aszfalt vagy a pálya miatt szenvedtem. Nem igazán tudom az okát. A szabadedzéseken nem éreztem semmilyen problémát. Meglátjuk hogyan tudunk teljesíteni Imolában."

Verstappen figyelmezteti a Red Bullt a vb cím kapcsán
A holland jobbat remél a szezon következő versenyén, az Emilia Romagnai Nagydíjon. Ugyanakkor elismeri, hogy a Red Bullnak keményen kell dolgoznia, hogy a bajnoki csatában maradhasson.

"Jó néhány dolgot meg kell oldanunk, ki kell javítanunk. Ahogy jelenleg állunk, úgy nem szállhatunk harcba a világbajnoki címért."

- üzent ezzel a csapatának is Max Verstappen.
Forrás