Társoldalunk:

Leclerc: A körülmények változásával nekem is változnom kell

2022.04.12. 16:10

A Ferrari idén eddig minden futamon ellopta a show-t a Mercedestől és a Red Bulltól egyaránt. Úgy tűnik, hogy a maranellói csapatnak minden összeállt az idei szezonra ahhoz, hogy mindenkit maguk mögé utasítva, könnyedén hozzák azt a teljesítményt, amelyet oly sok éven át hiába vártak tőlük a szurkolóik. Charles Leclerc az elmúlt három futamon rendkívüli munkát végzett, feladva ezzel a leckét legfőbb riválisának: Max Verstappennek.

A monacói beszélt arról, hogy megváltozott a gondolkodásmódja az előző évekhez képest, amit nagyrészt az autó véltozása idézett elő. Leclerc a 2022-es szezon nagy esélyese a világbajnoki cím megszerzésére, az első három futamon mutatott brilliáns teljesítménye alapján.
A Ferrari pilótája 34 pontos előnyt épített fel George Russell előtt a pilóták világbajnoki pontversenyében, míg a Ferrari 104 pontot gyűjtött a konstruktőri rangsorban, 39 ponttal a második helyen álló Mercedes előtt.
Annak ellenére, hogy junior pályafutása során is harcolt már a bajnoki címért, Leclerc azt mondja, hogy egészen más érzés ezen a szinten küzdeni az F1-ben:
Voltam már hasonló kiélezett helyzetben a junior kategóriákban, de az, hogy mindezt az F1-ben élhetem át, az nagyon sokat jelent számomra. – mondta Leclerc a médiának, az Ausztrál Nagydíjon aratott szezonbeli második győzelmét követően.

Különösen örömteli ez nekem, az elmúlt néhány év után, egy olyan csapatnál, mint a Ferrari. Nem alakultak a tervek szerint a dolgok az elmúlt szezonokban, szóval hihetetlen érzés ezt a sikert most átélni.

Mivel a Ferrari magasra tette a lécet saját magával szemben is, így egy kihívásokkal teli évnek néznek elébe a következő 20 versenyhétvégén. Leclerc elismeri, hogy ebben a szezonban máshogy áll sok dologhoz, mivel most már rendszeresen versenyezhet a futamgyőzelmekért és a pole pozícióért is.
Nyilvánvalóan kicsit más a gondolkodásmód az elmúlt néhány évhez képest. - magyarázta a monacói.Mert most már tudom, hogy egy olyan autó van alattam, amivel képes vagyok győzni. Nem igazán kell túlzásba vinnem a dolgokat, vagy valami rendkívül különlegeset és látványosat csinálnom ahhoz, hogy egy-két pozíciót megszerezzek. Tudom, hogy ez az autóban van, és csak el kell végeznem a munka rám háruló részét. Szóval idén kicsit máshogy kell hozzáállnom a versenyhétvégékhez.- mondta a monacói vb-aspiráns. 
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK