Vágólapra másolva!
A Ferrari idén eddig minden futamon ellopta a show-t a Mercedestől és a Red Bulltól egyaránt. Úgy tűnik, hogy a maranellói csapatnak minden összeállt az idei szezonra ahhoz, hogy mindenkit maguk mögé utasítva, könnyedén hozzák azt a teljesítményt, amelyet oly sok éven át hiába vártak tőlük a szurkolóik. Charles Leclerc az elmúlt három futamon rendkívüli munkát végzett, feladva ezzel a leckét legfőbb riválisának: Max Verstappennek.

A monacói beszélt arról, hogy megváltozott a gondolkodásmódja az előző évekhez képest, amit nagyrészt az autó véltozása idézett elő. Leclerc a 2022-es szezon nagy esélyese a világbajnoki cím megszerzésére, az első három futamon mutatott brilliáns teljesítménye alapján.
A Ferrari pilótája 34 pontos előnyt épített fel George Russell előtt a pilóták világbajnoki pontversenyében, míg a Ferrari 104 pontot gyűjtött a konstruktőri rangsorban, 39 ponttal a második helyen álló Mercedes előtt.
Annak ellenére, hogy junior pályafutása során is harcolt már a bajnoki címért, Leclerc azt mondja, hogy egészen más érzés ezen a szinten küzdeni az F1-ben:

– mondta Leclerc a médiának, az Ausztrál Nagydíjon aratott szezonbeli második győzelmét követően.

Mivel a Ferrari magasra tette a lécet saját magával szemben is, így egy kihívásokkal teli évnek néznek elébe a következő 20 versenyhétvégén. Leclerc elismeri, hogy ebben a szezonban máshogy áll sok dologhoz, mivel most már rendszeresen versenyezhet a futamgyőzelmekért és a pole pozícióért is.

- magyarázta a monacói.

- mondta a monacói vb-aspiráns.
Forrás