Vágólapra másolva!
A nemzetközi sajtó elsősorban Charles Leclerc-t és a Ferrarit méltatta a vasárnapi Forma-1-es Ausztrál Nagydíj másnapján, miután a világbajnoki pontversenyben vezető monacói pilóta rajt-cél győzelmet aratva és a leggyorsabb kört is megfutva diadalmaskodott Melbourne-ben, miközben nagy riválisa, a címvédő Max Verstappen ismét feladni kényszerült a futamot.

A Ferrari monacói sztárja mögött Sergio Pérez, a Red Bull mexikói pilótája ért célba másodikként, míg a harmadik helyen George Russell, a Mercedes brit versenyzője zárt. Leclerc előnye az összetettben 38 pontra nőtt csapattársával, a melbourne-i futamot feladni kényszerülő spanyol Carlos Sainzzal szemben. Max Verstappen kiesését több országban is szalagcímbe foglalták Leclerc futamgyőzelme mellett.

Nagy-Britannia
The Guardian:

Independent:

Olaszország
Gazzetta dello Sport:

Corriere della Sera:

Spanyolország
Marca:

AS:

Franciaország
L'Équipe:

Le Figaro:

Svájc
Blick:

Ausztria
Kronen-Zeitung:

A Forma-1 2022-ben életbelépő új szabályai meghozták a várt sikert. Az erőviszonyok, ha nem is rendeződtek át teljesen, de sokkal szorosabbá váltak a kerék a kerék elleni csatákban. A nagy nyertese pedig - három futam elteltével - a megreformált F1-nek Ferrari tűnik, akiken nehéz fogást találnia a Mercedesnek és a Red Bullnak is.

Forrás: MTI