Társoldalunk:
Hírlevél

Senki sem ússza meg Hamilton motiválását a Mercedesnél

2022.04.11. 16:24

A hétszeres bajnok az aerodinamikai szakemberektől kezdve a vezetőkön át a szponzorokig mindenkivel beszél, aki segíthet jobb formába tenni az autójukat. A célja az, hogy megmaradjon a motiváció.

A Red Bull botlásainak köszönhetően egyelőre a Mercedes követi a Ferrarit a konstruktőri tabellán, illetve George Russell áll legközelebb Charles Leclerchez az egyéni értékelésben, de mindenki számára világos, hogy a 2014-től 2021-ig az élvonalba tartozó istálló jelenleg csak legfeljebb a harmadik legerősebb autót állítja csatasorba.

A pattogástól nem tudnak megszabadulni, és ha nem találnak rá megoldást hamarosan, iszonyatosan nehéz helyzetbe kerülnek a világbajnoki küzdelemben. Lewis Hamilton az autóról adott visszajelzéseken túl úgy is próbál segíteni a fejlődésben, hogy motiválja a stábot.

Hamilton az Ausztrál Nagydíj előtti felvonulásonForrás: AFP/William West

„Sok munka vár ránk, természetesen sokat fogunk beszélni egymással. Rengeteg hívást intézek a Zoomon a szponzorokkal és a vezetőkkel, igyekszem összekapcsolni őket" – mondta a futam utáni online sajtótájékoztatón.

Muszáj fejlesztenünk néhány területen, és mindenkinek a támogatására szükség van, mindent meg kell próbálnunk.

„Biztosítani akarom, hogy megmaradjon a törekvés, és hogy mindenből a legtöbbet hozzuk ki."

„A szélcsatornában dolgozók és az aerodinamikával foglalkozók közül mindenkit nyaggatok, és minden részletre próbálok kitérni. Tudjuk, hogy mely területeken kell javítani a teljesítményünkön" – nyilatkozta.

És erre most van szükség, nem két vagy három futam múlva.„Tudjuk, hogy a csapatnak meg kell őriznie a lelkesedést."

Hamilton az Ausztrál NagydíjonForrás: AFP/Con Chronis

A javulást illetően egyszerre fogalmazott meg pozitív és negatív gondolatokat. „Most nagyon jelentős a különbség, de még sok van hátra – jelentette ki – Igyekszem inkább optimista maradni."

Azonban az élcsapatok gyakran hasonló tempóban és ütemben fejlesztenek.„Vajon ezúttal is így lesz? Ki tudja. Nagyon remélem, hogy rövidesen beszállunk a küzdelembe az élen. Viszont minden apró javulásunkkal együtt a Ferrari és a Red Bull is valószínűleg hasonló lépést tesz előre, szóval nincs könnyű feladatunk."

A Mercedes az eddigi három időmérőn 0,7-1%-kal volt lassabb a pole pozíciós időnél, és több alkalommal lassabbnak tűntek a Ferrarin és a Red Bullon túl más istállóknál is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK