Társoldalunk:
Hírlevél

Verstappen: Gondolni sem akarok a bajnoki csatára

2022.04.10. 09:13

Elfogadhatatlannak tartja az újabb kiesést a Red Bull versenyzője, aki jelentős hátrányba került a tabellán Charles Leclerc mögött. Így most gondolni sem akar a bajnoki küzdelemre, mert fontosabbnak tartja, hogy egyáltalán célba érjen.

Műszaki hiba miatt az első versenyhez hasonlóan a harmadikon sem ért célba a címvédő Max Verstappen, aki az Ausztrál Nagydíj után 25 pontjával csak 6. a tabellán, miközben az újabb győzelmet arató ferraris Charles Leclerc már 71-nél jár. A Red Bull pilótája a futamon nem tudta megszorongatni Leclerc-t, de legalább 15 pontot begyűjthetett volna a 2. hellyel.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Simon Baker

„Máris kilométeres a hátrányom" – mondta a televíziós interjúzónában.

Nem is akarok most a bajnoki csatára gondolni.Fontosabb, hogy célba érjek a versenyeken. Ez megint egy szörnyű nap volt összességében. Hiányzott a tempó, menedzselnem kellett a gumikat.Úgy tűnt, könnyen megszerzem a 2. helyet. Tudtam, hogy nem harcolhatok Charles-szal, nem is próbáltam nyomást helyezni rá. De célba sem értünk, ez bosszantó, elfogadhatatlan."

„Ha a bajnoki címért akarunk küzdeni, nem történhet meg ilyen." A rajt előtt sürgősségi javítást kellett végeznie a szerelőknek az autóján. Ennek kapcsán elmondta, hogy tudtak egy problémáról és eleve kérdéses volt, hogy így eljuthat-e a célig.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/William West

A Red Bullt irányító Christian Horner kijelentette, hogy egyelőre nem tudják, mi vezetett Verstappen kieséséhez. „Megértem a bosszúságát, amiért így zárult a hétvégéje – nyilatkozta a Sky Sports műsorában. – Egyelőre nem tudjuk, mi lehetett a gond, mi bocsátott ki Max számára fura szagot, de nyilván valamilyen motor- vagy üzemanyagprobléma történt, ennek még utána fogunk járni. A futam előtt állítottunk néhány dolgot az autón, de nem gondolom, hogy az befolyásolta a történteket."

Gyorsak vagyunk, de nem megbízhatóak, márpedig elfogadhatatlan, hogy ismét műszaki hiba miatt esett ki egy pilótánk, ezen minél hamarabb változtatnunk kell.

A Red Bullt jelenleg a Mercedes is megelőzi a konstruktőri tabellán.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK