Társoldalunk:
Hírlevél

Hamilton kifejtette, miért volt mérges a Mercedesre a futamon

2022.04.10. 10:27

George Russell a harmadik, Lewis Hamilton pedig a negyedik pozícióban fejezte be a melbourne-i futamot, amivel megerősítették a Mercedes helyét a konstruktőri tabella második helyén.

Elégedetten zárhatta a hétvégét a konstruktőrök között nyolcszoros címvédő csapat, miután a bahreini szezonnyitót követően Melbourne-ben is a maximumot hozták ki a versenyükből: George Russell 3., Lewis Hamilton 4. lett. Bár nem az övék a második legerősebb autó, Max Verstappen újabb kiesésének köszönhetően megőrizték a 2. helyet a konstruktőri bajnokságban.

Lewis Hamilton nem volt szerencsés, de hiba nélkül hozta be a Mercedest a negyedik helyenForrás: AFP/Paul Crock

"Gratulálok a csapatnak, mert nagyszerű munkát végeztek – nyilatkozta Hamilton az F1TV-nek. – Ennél előrébb reálisan nem végezhettünk volna, hiszen Checo [Pérez] és főleg Charles [Leclerc] is sokkal gyorsabb volt nálunk. A biztonsági autós szakasznál balszerencsém volt, hogy George elém került, de örülök, hogy dobogóra állhatott."

A brit reagált arra is, hogy mit értett azon a csapatrádión a futam derekánál, hogy "nehéz helyzetbe hoztok engem".

"Szóltak a fülemre, hogy túlmelegedik a motor, úgyhogy vegyek visszább, és maradjak a pozíciómban. Ezért voltam kicsit mérges, de összességében megértem a döntést, és így is elértünk két jó helyezést."

Csapattársa, az idei első, összességében pedig második pódiumát szerző Russell is egyetértett a hétszeres világbajnokkal, hogy a csapat nagyban hozzájárult a lehető legjobb eredményhez.

George Russell elégedett lehet élete második dobogójávalForrás: AFP/William West

"Hálás vagyok a csapatnak az egész hétvégéért, ez egy jó visszacsatolás Brackleybe, hogy szép munkát végeznek – mondta a Sky Sportsnak Russell. – Úgy gondolom, ezen a hétvégén csak az ötödik számú csapat voltunk, hiszen a McLaren és az Alpine is úgy tűnt, előttünk jár. Ennek ellenére szereztük meg a harmadik és a negyedik helyet, ami ugyan még mindig nem a végső célunk, de ezen az úton kell továbbmennünk."

A fiatal brit arra is kitért, hogy hogyan érintette őt az utasítás, miszerint a gumik védelme végett engedje el Pérezt.

"Mint versenyző, nyilván szerettem volna védeni a pozíciómat, nem pedig elengedni őt. A csapat azonban biztosan látta, hogy a futam végére komoly gondjaim lennének, ha tovább erőltetem, úgyhogy meg kell értenem a döntésüket, hiszen akár a dobogóról is lemaradhattam volna."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK