Társoldalunk:
Hírlevél

Alonso: Nehéz elfogadni a folyamatos pechet, most egy dobogót buktunk

2022.04.10. 13:00

Fernando Alonso elkeseredetten nyilatkozott, miután a szerencse megint nem neki kedvezett az Ausztrál Nagydíjon. A kétszeres F1-es világbajnok szerint a hétvége peches eseményei nélkül felállhatott volna a dobogóra.

Fernando Alonso mindössze a 17. helyen végzett az Ausztrál Nagydíjon, pedig jó esélye lehetett volna, hogy erős pontszerző helyen érjen célba. Végül azonban csak abban reménykedhetett, hogy egy extra kiállásnak köszönhetően elhappolja Charles Leclerc elől a leggyorsabb kört, de ez sem jött össze neki. 

Alonsót elkeserítik a sorozatos balszerencséi - GalériaForrás: AFP/Paul Crock

A keményeken rajtoló spanyol pilótával Sebastian Vettel balesete, és az amiatt beküldött biztonsági autó babrált ki, aminek következtében két rossz megoldás közül választhatott. Vagy kiáll, de akkor nagyon sok kört kell megtennie a közepes gumikon, vagy a pályán marad, ez esetben viszont rengeteg időt veszít riválisaihoz képest. Végül utóbbit tette, de könnyen lehet, hogy mindegy volt, a lényeg, hogy a balszerencse megint utolérte.

Őszintén szólva nem találom a szavakat – nyilatkozta a Sky Sportsnak. –Nehéz elfogadni, hogy jelenleg minden rosszul alakul. Azonban egyelőre csak három futam telt el a bajnokságból, és hátravan még húsz. Gondolom, előbb-utóbb ki fogy egyenlítődni a szerencse, és azt hiszem, máskor nagyobb mázlink lesz.”

Alonsónak már nem először van peche ebben az idényben, hiszen a Szaúd-arábiai Nagydíjat technikai hiba miatt kellett feladnia, és a melbourne-i Q3-ban szintén műszaki okokból adódóan törte össze az autót. A kétszeres F1-es világbajnok úgy véli, ha ez és a mostani nincs, akkor a dobogóra is felállhatott volna.

Szaúd-Arábiában egy biztos hatodik helyet buktunk el, itt szerintem a hatodik vagy hetedik pozíció nézett ki nekünk a biztonsági autó előtt – ecsetelte. – Ha a tegnapot is figyelembe vesszük, akkor Max [Verstappen] kiesésével a dobogót is könnyedén megszerezhettük volna. George [Russellt] megverhettük volna, szerintem elég gyorsak voltunk, ezen a pályán gyorsabbnak bizonyultunk a Mercedesnél, szóval elvesztettünk egy lehetőséget.”

Bár a kimagasló eredmény esélye addigra már elment, Alonso azért így is szerezhetett volna pontokat, ám végül hamar elkoptatta a közepes abroncsait. Az Alpine pilótája a kerékcseréjét követően bekerült a Lance Stroll vezette bolyba, és onnantól kezdve nem tudott mit csinálni. A közvetítésben azt is bejátszották, ahogyan kifakadt Pierre Gasly miatt, aki nem tudta megelőzni az Aston Martint. 

Hiába került Pérez elé, stratégiailag addigra Alonso már óriási hátrányban voltForrás: AFP/William West

„Nehéz volt – összegezte a kialakult szituációt. – A bokszkiállás után visszatértünk, és négy autó volt előttünk egy DRS-vonatban. Ha külön-külön mentek volna, akkor megelőzöm őket, de így, hogy négyen voltak, és mindannyian nyithatták az állítható hátsó szárnyat, lehetetlen volt. Ahogyan mondtam, kemény volt, de ez van. Nem nézhetünk hátra, csak magunk elé, és Imola egy újabb lehetőség.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK