Társoldalunk:
Hírlevél

Csatájuk után Bottas odaszúrt az eltiltáshoz közeledő ellenfelének

2022.04.10. 15:45

Valtteri Bottas úgy véli, Lance Stroll manővere nélkül talán még jobb eredményt érhetett volna el az Ausztrál Nagydíjon. A kanadai pilótát még a futamon büntették meg, amivel viszonylag közel került az eltiltáshoz, utólag viszont senki mást nem szankcionáltak, hiába vizsgáltak több esetet is.

Borzasztó hétvégén van túl Lance Stroll, hiszen miután az Ausztrál Nagydíj időmérőjén kiütötte Nicholas Latifit, a futamon ismét szankcióval jutalmazták az egyik megmozdulását. Az Aston Martin versenyzőjének idejéhez a túlzott mértékű cikázás miatt adtak hozzá 5 másodpercet, és egy büntetőpontot is begyűjtött. 

Stroll leszorította Bottast, de nem ezért kapott büntetést - GalériaForrás: Florent Gooden / DPPI/Florent Gooden

Utóbbiból pedig már 8-cal rendelkezik, ami papíron azt jelenti, hogy viszonylag közel került a 12 egységhez, ami automatikus eltiltást jelent egy futamra. Ugyanakkor jó hír számára, hogy az Emilia Romagna Nagydíjra az egyik elévül, mivel pont az imolai szabálytalan előzése addigra már kívül fog esni az egyéves intervallumon.

Strollnak nem ez volt az egyetlen megkérdőjelezhető manővere, ugyanis nem sokkal később leszorította az őt megtámadó Valtteri Bottast. A 8. helyen célba érő finn pilóta lendületet vesztett, és nem tartja kizártnak, hogy e nélkül Esteban Ocont is megelőzhette volna.

A cikázás miatt nagyon nehéz volt eldöntenem, hogy merre menjek – idézi aRacingNews365.com.Azt hiszem, egy kicsit a határon voltam. Aztán igen, annál az előzésnél nyilvánvalóan leszorítottak a pályáról. Nem hiszem, hogy így kellene versenyezni, még mindig csodálkozom, hogy megúsztam. Ez kis időbe került, az biztos, egyébként Esteban talán elérhető lett volna. Ettől függetlenül a négy pont nem rossz.”

Végül Strollnak osztották ki a verseny egyetlen büntetését, pedig a utólag többeket is vizsgáltak. A közvetítésben is látszott, hogy a második újraindítás előtt Mick Schumacher kis híján felöklelte Cunoda Jukit, végül szerencséjükre épphogy el tudott menni a hirtelen lassító japán pilóta mellett. Az eset kapcsán őket, valamint Pierre Gaslyt idézték be, mondván, hogy „szükségtelenül lassan, szabálytalanul vagy potenciálisan veszélyes módon vezettek.

Schumacher majdnem felöklelte Cunodát

Végül azonban mindhárman mindhárman megúszták a büntetést, így a francia versenyző megtarthatta 9. helyét. Hozzájuk hasonlóan Kevin Magnussent sem szankcionálták, aki úgy előzte meg az addigra már nagyon szenvedő spanyol versenyzőt, hoy közben leszorította őt a pályáról.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK