Társoldalunk:
Hírlevél

Honfitársak hozták össze az egyik legértelmetlenebb ütközést

2022.04.09. 10:24

Az időmérőn Nicholas Latifi és Lance Stroll sem hajtott keményen, amikor egy félreértésből adódóan egymásnak mentek. Mindketten kifejtették, hogy látták az ütközéshez vezető eseménysort, amiben a felügyelők Strollt találták vétkesnek.

Nagyon buta ütközést hozott össze az Ausztrál Nagydíj időmérőjén a két kanadai versenyző, Nicholas Latifi és Lance Stroll. Egyikük sem haladt éles, gyors körön, és egymás félreértéséből adódóan az Aston Martin pilótája eltalálta Latifi Williamsét, amely a falba pörgött és csúnyán megrongálódott.

„Számomra egyértelmű, mi történt, épp az imént láttam a felvételeket is. A bokszból kivezető körömön készültem, egyszerűen belém fordult, ahogy mellé értem. Ezen túl nincs mit mondani – nyilatkozta Latifi a televíziós interjúzónában. – Elengedtem, mert szóltak, hogy megkezdett egy gyors kört."

Láttam, hogy megszakította, ezért azt gondoltam, miért ne folytassam a felkészülést a saját körömre.

„Visszamentem mellé, bőven akadt hely, de ahogy megelőztem, valamiért felém kanyarodott." 

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Paul Crock

Stroll azért kritiálta honfitársát, mert szerinte nagyon rossz helyet választott a váratlan manőverre, "kellemetlennek" minősítve a szituációt. „Hűtő körön haladtam – jelentette ki Stroll, vagyis a Williams rosszul tájékoztatta Latifit. – Láttam a videót. Hirtelen megpróbált megelőzni a pálya egy olyan részén, ahol az jobbra-balra ível."

Hirtelen mellém ért ott, ahol beszűkül és jobbra ível a pálya és összeütköztünk. Röhejes.

Saját helyezkedéséről azt mondta, a mögötte lévőket figyelte. Stroll eleve örülhetett, hogy pályára gördült, hiszen már az utolsó edzésen is elszenvedett egy balesetet, ami után az Aston Martin szerelői épphogy összerakták az autóját.

A sportfelügyelők megvizsgálták az esetet és úgy látták, elsősorban Stroll volt a vétkes, ezért három rajthelyes büntetést szabtak ki rá; jóllehet, ez lényegében semennyire sem befolyásolja a pozícióját.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK