Társoldalunk:
Hírlevél

Alonso: Befértem volna az első három helyezett közé

2022.04.09. 16:02

Bosszantja, hogy mindig akkor romlik el az autója, amikor gyors, az ausztráliai időmérőn is így járt. Pedig pole pozícióért is harcban állt, a legjobb három hely valamelyikét szerinte biztos elcsípte volna.

Nem csak a Ferrari és a Red Bull versenyzői küzdöttek reális eséllyel az első rajtkockáért Ausztráliában, hanem meglepetésre a régi fényét idéző kétszeres világbajnok Fernando Alonso is az Alpine-nal. Már az edzéseken látszott, hogy a továbbfejlesztett autóval remek tempót diktál Melbourne-ben, és a Q3-ban egy kiváló körön haladt (a középső szektorban "lila", azaz legjobb részidőt autózva), amikor a falban kötött ki.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Con Chronis

Mint kiderült, műszaki okozta a vesztét. „Nem működött a váltó. A motor is kikapcsolt, a kormányszervó is. Ki kell vizsgálnunk az okot, miután visszakaptuk az autót – mondta a spanyol. – Hihetetlen, milyen balszerencsések vagyunk."

Ha csak 20 másodperccel később, az 1-es kanyarnál áll meg az autó, és nem az előző körben a 11-es kanyarnál, lehet, hogy megszerezzük a pole-t.

Alonso így viszont a 10. helyről kezdheti meg az Ausztrál Nagydíjat, amennyiben ő és a környékéről más sem kap büntetést. Tavaly már rámutatott, és most is elismételte, hogy amióta visszatért az F1-be, szinte mindig sokat veszít, amikor pórul jár egy meghibásodással vagy más balszerencsével.

„Véletlenszerűen jönnek a meghibásodások, és az én autómon olyankor, amikor gyorsak vagyunk. Bezzeg amikor Bahreinben a 9-10. helyen mentünk, nem igazán érdekelt volna, ha megáll az autó, mert csak néhány pontot vesztettünk volna. Dzsiddában jó formában voltunk, és

szerintem ma is befértem volna az első két-három helyre. Ez így fáj.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/William West

Az előző két idei versenyhelyszínen sem ment nála minden olajozottan, egy-egy meghibásodásba már belefutott a motorral. A csapat fejlődése ugyanakkor inspirálja. „Kicsit meglepő, hogy harcoltunk a pole pozícióért, de az nem, hogy egyre közelebb kerülünk az éllovasokhoz. Évek óta ez volt a legjobb hétvégém, bosszantó, hogy félresiklott" – nyilatkozta Alonso.

Csapattársa, Esteban Ocon szintén jól szerepelt a melbourne-i időmérőn, ő 8. lett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

.