Vágólapra másolva!
Helmut Marko szerint a négyszeres világbajnokból jelenleg hiányzik a motiváció, ahhoz versenyképes autót kellene építenie az Aston Martinnak.

Helmut Marko a Red Bull utánpótlás-program vezetőjeként kulcsfontosságú szerepet játszott abban, hogy Sebastian Vettel bejutott a Forma-1-be. Bár 2015 óta külön utakon járnak, a veterán osztrák szakember máig ki szokta nyilvánítani a kendőzetlen véleményét róla. Tavaly például azt mondta, szerinte Vettel jobban tette volna a ferraris búcsú után, ha kihagy egy szezont, mielőtt csapatot vált.

A német az Aston Martinhoz igazolt, ahol kevés sikerélményben volt része, és most sem úgy néz ki, hogy a második idényére fordulna a kocka. Vettel a koronavírus-fertőzése miatt kihagyta az első két versenyt, az Ausztrál Nagydíjon kezdődik a szezonja, de Marko nem azt látja rajta, hogy a pont nélkül álló csapatnál nagyon lelkesedne.

Vettel az Ausztrál Nagydíj csütörtöki napján Forrás: Motorsport ImagesTel: +44(0)20 8267 3000email: [email protected]/Zak Mauger

„Először is, az Aston Martinnak versenyképes autót kell építenie. A pontszerző helyeken kívül állva nem a legjobb a pilóták motivációja" – nyilatkozta a Red Bull-tanácsadó a Formel1.de-nek.

„Tavaly Bakuban láthattuk ezt, Monacóban szintén gyors volt. Azonban az Aston Martin jelenlegi helyzetében nem gondolom, hogy nagyon motivált lenne."

Vettel az említett két verseny közül a kaotikus elsőn 2. lett, a másodikon 5., ezek voltak a legjobb eredményei az új istállójánál töltött első szezonjában. A Hungaroringen szintén 2.-ként futott be, de egy műszaki szabálytalanság miatt utólag diszkvalifikálták.

Az Ausztrál Nagydíj első edzése biztos nem segít javítani Vettel lelkesedését, ugyanis elfüstölt a motorja.