Társoldalunk:

Vettel: úgy érzem magam, mintha elkéstem volna az iskolából

2022.04.06. 19:17

Sebastian Vettel olyan érzésekkel várja bemutatkozását a Forma-1 most zajló idényében, mintha elkésett volna az iskolából. Az új szabályoknak megfelelően épített Aston Martinnal idén még nem tudott rajthoz állni Vettel, így az Ausztrál Nagydíj lesz számára az első a 2022-es szezonban.

A németek négyszeres világbajnok pilótája - aki a szezon első és második futamát koronavírusos megbetegedése miatt hagyta ki - elmondta, nagyon várja már, hogy újra rajthoz álljon.
Miután pozitív lett a tesztem és kihagytam az első két futamot, úgy érzem magam, mintha elkéstem volna az iskolából- nyilatkozta.

A 34 éves versenyző a hétvégi, ausztráliai viadalon térhet vissza. Ezzel kapcsolatban megjegyezte: ez abból a szempontból nem lesz számára furcsa, hogy karrierje során a legtöbbször Ausztráliában kezdődött a vb-idény. Kiemelte, örömteli, hogy kétéves szünet után - amit a pandémia okozott - visszatérhetnek az országba, ahol a közelmúltban, egészen a világjárványig rajtolt a Forma-1-es évad.
Miután közel egy hónapra ki kellett szálljak az autóból, számomra különösen fontos lesz, hogy az edzéseken készüljek. Remélem, sikerül előre lépnünk ezen az általában izgalmas és kiszámíthatatlan versenyen - mondta a német. 
Vettel csapata, az Aston Martin - a Williamshez hasonlóan - két futam után még pont nélkül áll a mezőnyben. A kanadai Lance Strollnak, valamint a németet helyettesítő honfitársnak, Nico Hülkenbergnek sem sikerült az első tízben végeznie a Bahreini, majd a Szaúdi Nagydíjon.
Forrás: MTI

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK