Társoldalunk:
Hírlevél

Mi a fő oka a Mercedes lemaradásának az élcsapatokhoz képest?

2022.04.06. 17:14

Toto Wolff azt mondja, csapata a 2022-es szezon korai szakaszában még mindig egy tanulási szakaszon megy keresztül. A Mercedes csapatfőnöke elismerte, hogy a csapatának pályán nyújtott teljesítménye jelenleg nem éri el az előző évek színvonalát, és azt mondta, hogy a Mercedes még mindig arra törekszik, hogy megtanulja, hogyan lehet a legjobban sebességet kinyerni a problémás W13-ból.

Míg a Mercedes a bahreini szezonnyitón egy erős duplapontot mentett meg, Lewis Hamilton pedig a dobogón végzett, az eredmény csak a mindkét Red Bull kiesése miatt született meg.
Mivel Szaúd-Arábiában a Red Bullnak nem volt ilyen gondja, a Mercedes csak az ötödik és a hatodik helyben reménykedhetett. George Russell ötödik lett, míg Hamilton a hatodik helyre kúszott fel, amikor egy számára kedvezőtlenül időzített boxutcalezárás miatt a 10. helyen ért célba.

Nincsenek "varázs módszerei a Mercedesnek"
Mivel a W13-as fő problémái látszólag abból fakadnak, hogy képtelenek kiküszöbölni a delfinezést. Wolff azt mondta, hogy jelenleg nincs gyors és egyszerű módja a probléma megoldásának a tarsolyukban.
Tanulási versenyfutásban vagyunk a mezőny csapataival. Az első két hétvége megmutatta, hogy még bőven van mit behoznunk hozzájuk képest. Jelenleg a pályán nyújtott teljesítményünk nem felel meg a saját elvárásainknak, de Brackleyben és Brixworthben (a Mercedes központjaiban) mindenki a problémák megértésére és a megfelelő megoldások megtalálására összpontosít.

- kommentálta a csapata teljesítményére vonatkozó kérdéseket Wolff.

A következő versenyhétvégén nem lesz varázsütésre megoldás, de azon dolgozunk, hogy folyamatosan javuljunk a későbbi futamokon, hogy remélhetőleg közelebb kerüljünk a topcsapatokhoz. Addig is, amíg nem találjuk meg az ellenszerét a jelenlegi rossz teljesítménynek, minden lehetőséget ki kell használnunk, és a lehető legtöbbet kell kihoznunk a rendelkezésünkre álló adottságokból

- ismerte el Wolff, aki nem túl optimista azzal kapcsolatban, hogy hamar le tudják dolgozni a hátrányukat a Red Bullhoz és a Ferrarihoz képest. 
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK