Társoldalunk:
Hírlevél

Lewis Hamilton autóját alapos FIA-ellenőrzés alá vetették

2022.04.06. 13:14

A hétszeres brit világbajnok autója közvetlenül a Szaúd-Arábia Nagydíj után részletesebb elemzésen esett át – derült ki az FIA nemrégiben nyilvánosságra hozott dokumentumaiból. 

Míg minden versenyt teljesítő autó átesik a verseny utáni gépátvételen, az FIA a 2021-es szezon előtt véletlenszerű kiválasztáson alapuló ellenőrzést vezetett be.

Bármelyik autó, amely az első 10-ben végzett a szokásosnál részletesebb ellenőrzéseknek vethető alá, amelyek kívül esnek a szokásos gépátvételi kontrollon.

Az FIA kilenc másik autóval együtt alapos vizsgálatnak vetette alá Hamilton autóját, hogy megfelel-e minden szabályozásnakForrás: AFP/Giuseppe Cacace

Hamilton autóját választották ki a részletes ellenőrzésre
Ebben az esetben Hamilton W13-asát emelték ki, az FIA ismertette az autó azon területeit, amelyekre felfigyeltek.
A verseny után a 44-es számú autót [Hamilton] véletlenszerűen kiválasztották azon 10 autó közé, ahol kiterjedtebb fizikai vizsgálatokat végeztek - olvasható a dokumentumban. Ezeknek a fizikai ellenőrzéseknek alávetettük az összes belső felfüggesztési alkatrésztHamiltonnak, aki a 10. helyen fejezte be a versenyt, nincs oka attól tartani, hogy az egyetlen megszerzett pontját szabálysértés miatt elveszik. 
A jelentés megerősítette: Minden ellenőrzött alkatrész megfelel a 2022-es Forma-1 műszaki előírásainak

- áll az FIA által kiadott vizsgálati eredményekben. Hamilton Szaúd-Arábiában 1 pontot szerzett a Mercedesnek a 10. helyen végezve. A hétszeres világbajnok azonban abban se volt biztos, hogy ezért a helyezésért egyáltalán jár-e pont, amit a versenymérnökétől rádión keresztül kérdezett meg a futam leintését követően. 
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK