Társoldalunk:
Hírlevél

Az Audi hamarosan részesedést szerezhet a McLaren F1-es csapatában

2022.04.05. 11:18

Sajtóhírek szerint az Audi a korábbinál magasabb összegű ajánlatot tett annak érdekében, hogy részesedést szerezzen a McLaren F1-es csapatában. Könnyen lehet, hogy később más ágazatokba is be fognak fektetni a márkán belül.

Egyre erősebbek azok a hangok, hogy a Volkswagen csoport hamarosan bejelenti, hogy az Audival és a Porschéval beszáll a Forma-1-be. Előbbi a McLaren, utóbbi a Red Bull motorszállítója lehet, bár valós különbség vélhetően nem lenne a két eltérő címkével ellátott erőforrás között. Erre ugyanakkor csak 2026-ban, az új motorformula bevezetésének évében kerülhet sor, viszont a wokingiak esetében más formában már jóval hamarabb létrejöhet a kapcsolat a két fél között. 

Az Audi hamarosan bevásárolhatja magát a McLarenbeForrás: shutterstock.com

Ahogyan arról nemrég mi is beszámoltunk, sajtóértesülések szerint az Audi felvásárolná a McLarent. Most pedig újabb híresztelés látott napvilágot, amelyben már konkrét összegek is szerepelnek, igaz, e szerint a teljes csapat megvételéről egyelőre nincs szó.

A német Automobilwoche ugyanis arról írt, hogy az Audi felemelte az ajánlat összegét, és immáron 450 helyett 650 millió euróért, azaz több mint 240 milliárd forintért szerezne részesedést az F1-es istállóban. Hogy ennek mértéke mekkora, azt egyelőre nem tudni, azt viszont igen, hogy elképzelhető, hogy az Audi később a McLaren-csoport más leányvállalataiba is befektet.

A német lap szerint a két fél akár már a héten aláírhatja az adásvételről szóló szándéknyilatkozatot. Ezt követően a Volkswagen csoport felügyelőbizottsága még ebben a hónapban megvitatja a tervezett üzletet. Mindez azt jelenti, hogy a napokban aligha várható bejelentés.

Az Audit nem először hozzák kapcsolatba a McLarennel, ugyanis novemberben egyenesen arról szóltak a hírek, hogy a német márka megvásárolta az F1 második legsikeresebb alakulatát. Az információ tévesnek bizonyult, de vélhetően már akkor sem nélkülözött minden alapot. 

A McLaren és az Audi kapcsolatát már korábban is szóba hoztákForrás: AFP/Andrej Isakovic

A RacingNews365.com megkereste a McLarent a megjelent cikkel kapcsolatban, ám mindössze egy szűszavú választ kaptak. A csapat szóvivője ugyanis csupán annyit közölt, hogy nem tud semmilyen újdonságról beszámolni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK