Társoldalunk:
Hírlevél

A Ferrari kulcsfontosságú megfigyelést tett az erős szezonkezdet után

2022.04.04. 19:23

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto abban bízik, hogy "nagyon kevés" van a Forma-1 különböző erőforrásai között, miután az olasz csapat keményen dolgozott a tél folyamán, hogy lefaragja a motor teljesítménye okozta hátrányát.

A Ferrari és a Red Bull (utóbbi Honda erőforrásokat használ) a 2022-es év legerősebb csapataiként mutatkoztak be, akik fej-fej mellett haladtak a győzelemért a szezon első két futamán, Bahreinben és Szaúd-Arábiában is. A legutóbbi nagysebességű Jeddah Corniche Circuit kvalifikációja során a Red Bull és Ferrari motoros autók töltötték be az első hat helyet, míg a Mercedes motorral rendelkező csapatok közül csak 1 versenyző jutott be a Q1-be, a legjobb 10 közé. 

Christian Horner, a Red Bull Racing csapatfőnöke és Mattia Binotto a Szaúdi Nagydíj időmérő edzését követően megbeszélték a látottakatForrás: AFP/Hamad I Mohammed

Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye a jelenlegi erősorrendről, amelybe a Renault-motoros Alpine csapat is beletartozik, Binotto örömmel jelentette ki, hogy a Ferrari - saját elemzései alapján - most "közelebb van" a versenytársakhoz:
Ahogy már korábban is mondtam, tavaly volt egy jelentősebb hátrányunk, amit le kellett dolgoznunk az idei szezonra- magyarázta Binotto a médiának.
"Úgy gondolom, ha a mai adatokat nézzük, akkor biztosan jobban összhangban van az autó, mint tavaly volt.  Az első két versenyen, illetve az eddigi elemzések alapján úgy tűnik, hogy a különböző gyártók erőforrásai között jelentősek a különbségek. Valóban közeledünk a kitűzött célunkhoz, ami tavaly még a hátrányunk volt, azt  sikerült majdnem az erősségünkre fordítani."

A motor önmagában nem jelent előnyt a Ferrari számára
Bár rengeteg előrelépés történt, Charles Leclerc úgy érzi, még korai lenne azt állítani, hogy a Ferrari a motorhátrányát egyenesen előnyre fordította.
Érzem a különbséget az autóhoz képesta tavalyi és idei év közötti fejlődést, ami jó érzéssel tölt el - mondta Leclerc, amikor a Ferrari látszólagos teljesítménynövekedésével kapcsolatban kérdezték.
„Ez a maranellói srácok munkájának eredménye, és ez az oka annak is, hogy idén sokkal versenyképesebbek vagyunk, úgyhogy nagyszerű ezt látni.
Másrészt úgy gondolom, hogy nincs semmi előnyünk. Nagyon hasonlítunk ahhoz, ahol a Red Bull jelenleg van – nagyon erős csomagot raktak össze a szezonra. Folytatnunk kell a fejlődést, de az eddigi eredmények is már határozottan nagy lépést jelentenek a tavalyi évhez képest.

- jelentette ki a monacói. 
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK