Vágólapra másolva!
Carlos Sainz szerint a Szaúdi Nagydíjon a versenybírák döntései szükségtelenül hátráltatták őt, és beleszóltak a futam alakulásába is. A spanyol szerint körökkel hamarabb visszaadhatta volna Pérez a pozíciót neki, amit a Safety Car alatti szabálytalan előzéssel szerzett meg.

A Ferrari pilótája érthetetlenül áll a Szaúd-Arábiában történt eset előtt, amikor is hat kör eltelte után szóltak csak Sergio Péreznek, hogy szabálytalanul szerzett pozíciót Carlos Sainz-cal szemben, aki kénytelen volt az egész biztonsági autós szakaszt a mexikói versenyző mögött végigautózni.
Sainz az 50 körös futam 16. körében kiment a boxba kereket cserélni, miközben a Safety Car a pályára érkezett. A boxból kifelé közvetlenül Pérez mellé érkezett a spanyol, akinek egy fél autónyi előnyi volt a mexikóival szemben, így a Ferrari pilótája lépte át hamarabb a Safety Car vonalat, ami azt jelentette volna, hogy az új rajtot követően, ő lett volna előrébb, nem pedig Pérez, aki megelőzte őt. Pérez kihasználta, hogy jobb pozícióban érkezett a kettes kanyarba, így megelőzve a spanyolt, aki egyébként azonnal vissza kellett volna kapja a harmadik helyet a szabályok értelmében.

A versenybírák megerősítették, hogy vizsgálják az incidenst, de a Red Bull azonnal tájékoztatta Pérezt, hogy vissza kell majd adnia a harmadik helyet. Mivel a versenybíráktól nem érkezett semmilyen utasítás, a Red Bull azt kérte a mexikóitól, hogy csak a Safety Car távozása után, az új rajtot követően engedje el Sainzot.
Pérez így is tett, megvárta a verseny újraindítását, és az első körben a 4-es kanyarban félrehúzódott, hogy átadja a helyet spanyolnak, akinek viszont így már túl nagy volt a lemaradása ahhoz, hogy Max Verstappen után eredjen.

Sainz szerint Péreznek "milliónyi lehetősége" volt rá, hogy jóval korábban elengedje őt.
A Ferrari pilótája így a harmadik helyen végzett a futamon, míg Charles Leclerc a második, Max Verstappen pedig megnyerte a Szaúdi Nagydíjat. A díjátadót követően Sainz kifakadt a médiának:

- mondta a RacingNews365.com-nak a Ferrari pilótája.

- mondta Carlos Sainz.
Ebben az esetben a versenybíráknak utasítaniuk kellett volna a Red Bull Racing csapatát, hogy mikor engedje el Sergio Pérez a Ferrari spanyol versenyzőjét, a toronyból azonban nem érkezett erre vonatkozó utasítás.