Társoldalunk:
Hírlevél

Gasly a fájdalomtól üvöltve versenyzett Dzsiddában

2022.03.28. 09:48

Pierre Gasly élete legfájdalmasabb köreit teljesítette a Szaúd-arábiai Nagydíjon, majd az autóból is alig tudott kiszállni a leintés után. A francia versenyző úgy érezte, haldoklik vezetés közben.

A Szaúd-arábiai Nagydíjat a nyolcadik helyen záró Pierre Gaslynak nem csak a világ leggyorsabb utcai pályája jelentette kihívásokkal, hanem hatalmas fájdalmakkal is meg kellett küzdenie a dzsiddai futamon. A francia pilóta a fájdalomtól üvöltve versenyezte végig a nagydíj záró szakaszát, majd a levezető körben a csapatrádióban is jól hallható volt, hogy nagyon rosszul van. „Úgy érzem, a beleim ki fognak szakadni a testemből" – mondta.

Nem volt egyszerű futamaForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Peter Fox

Gasly-t a bokszutcába visszaérve a szerelői segítették ki az autóból, miközben fél kézzel az alhasát fogta. Szerencsére az interjúkra már jobban lett, és saját szavaival elevenítette fel a történteket. „Meg kell mondanom, igazán boldog vagyok. Nagyon szerencsétlen voltam a bokszkiállás időzítésével, hiszen amint kijöttem a bokszutcából, láttam, hogy beküldték a biztonsági autót, így visszaestem a 14. helyre. Ezután sikerült visszazárkóznunk a 8. pozícióba, úgyhogy szerintem elégedettek lehetünk, ami pedig engem illet, ez volt karrierem legfájdalmasabb utolsó 15 köre."

Nem tudom, hogy mi történt a beleimmel, de haldokoltam az autóban. Üvöltöttem a fájdalomtól, úgyhogy most egyszerűen csak örülök, hogy túl vagyok a versenyen, és sikerült a nyolcadik helyen célba érnünk."

A Sky Sportsnak a francia pilóta elárulta, hogy már látta orvos, de később még meg fogják vizsgálni, és egyelőre fogalma sincs, hogy mi okozta a fájdalmait.

A 8. helynek ugyanakkor örült, főleg annak tükrében, hogy Bahreinben műszaki hiba miatt esett el a pontszerzéstől, Dzsiddában pedig csapattársa autóján jelentkeztek sorozatban a problémák, így egyáltalán nem volt magától értetődő, hogy az ő autója célba fog érni.

A futam előtt még semmi baja nem voltForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Peter Fox

„Megbízhatósági szempontból az első hétvége óta nagyon nehéz a helyzet. A tesztelés annyira jól ment, magabiztosak voltunk. Bahreinben vesztettünk néhány pontot az én oldalamon, majd itt Juki nem vett részt az időmérőn és aztán el sem tudott rajtolni. Csapatként elég fájdalmas ezt látni, de bízom a csapatban, hogy megtalálják a megoldást. Tavaly és az utóbbi években nagyon jó volt a megbízhatóságunk, de ez az első két hétvége elég keménynek bizonyult" – összegzett a francia.

Az Alpha Tauri 8 pontjával a McLarent, az Aston Martint és a Williamst megelőzve a hetedik helyen áll a konstruktőri pontversenyben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK