Társoldalunk:
Hírlevél

Schumachert már éjszaka kiengedték a kórházból, de a Haas nem akart kockáztatni

2022.03.27. 09:00

Elsősorban az autójának és nem Mick Schumachernek az állapota miatt dönthetett úgy a Haas, hogy nem indítja a Szaúd-arábiai Nagydíjon a szombati időmérő edzésen hatalmas balesetet szenvedő német pilótát, és inkább a két hét múlva következő Ausztrál Nagydíjra készíti fel a rommá tört kocsit.

Miután tegnap 270 km/h körüli tempónál elveszítette az uralmát az autója felett és a falnak csapódott, Mick Schumacher nem vesz részt a vasárnapi Szaúd-arábiai Nagydíjon. Ennek oka azonban csak részben az, hogy a 23 esztendős pilóta óriási becsapódást szenvedett el, és leginkább annak számlájára írható, hogy a Haas nem akarja kockáztatni a jó szereplést a két hét múlva esedékes Ausztrál Nagydíjon.

Schumacher sértetlenül megúszta a hatalmas bukást

„Hello, mindenki! Csak szólni akartam, hogy jól vagyok. Köszönöm a kedves üzeneteket! Az autó nagyszerű volt Haas F1 Team, erősebben fogunk visszatérni!" – posztolta tegnap este fél 11 előtt Schumacher a közösségi médiában egy fotó kíséretében.

Az időmérő második szakaszában balesetet szenvedő pilótát a Haas közlése szerint ekkor már ki is engedték a kórházból, ahová felülvizsgálatra vitték, így az éjszakát sem kellett ott töltenie.

Arról nincs információ, hogy az orvosok engedélyezték-e volna számára a részvételt a versenyen, de Günther Steiner a Haas médiabeszélgetésén elmondta, meg sem várják, hogy pilótájuk versenyzésre alkalmas állapotban lesz-e, mert „túl sok az ismeretlen azzal kapcsolatban, hogy miként fogja magát érezni reggel" és „semmit nem nyerünk azzal, ha elindítjuk őt a versenyen."

Nem kizárt, hogy Schumacher tudott volna versenyezni maForrás: Andy Hone / LAT Images/Motorsport Images

A csapatfőnök elmondta, hogy az autót teljesen újjá kellene építeniük, ami magában foglalja a pályán mindig rizikósabb szükséges ellenőrzéseket is, ezért úgy döntöttek, inkább az árpilis 8. és 10. közötti Ausztrál Nagydíjra készülnek. Az autó nyilvánvalóan olyan állapotban van, amilyenben, és ha versenyeznénk vele, az kompromittálhatná a melbourne-i hétvégénket. Nincs értelme kezdeni valamit a futammal, ha úgyis a bokszutcából kellene rajtolnunk. Jelenleg abban a pozícióban vagyunk, hogy pontokat szerezhetünk, és szerintem jobb esélyünk van erre, ha Melbourne-re koncentrálunk."

„Innen mindent Melbourne-be kell utaztatnunk, nem utaztathatjuk vissza az Egyesült Királyságba. Az autón mindent le kell ellenőrizni. Nem lenne jó a boxutcából rajtolni, tudva, hogy úgysem szerezhetünk pontot, mert túl sok a jó csapat."

Ez maradt Schumacher autójábólForrás: Andy Hone / LAT Images/Motorsport Images

A Haas tehát egy autóval vesz részt a mai futamon, azzal pedig egyértelműen a pontszerzés lesz a célja, hiszen Kevin Magnussen a 10. helyről várhatja a rajtot. „Úgy, hogy pénteken nem gyakorolt sokat, Kevin szerintem fantasztikus munkát végzett azzal, hogy bejutott a Q3-ba. Az utolsó nekifutása nem a tervek szerint alakult, de ennek oka, hogy korábban nem töltött elég időt a pályán. Így is örülünk a Q3-nak és a tizedik helynek" – mondta róla Steiner, míg Magnussen beismerte, hogy nagyjából fél másodpercet hagyott a legjobb körében, úgyhogy az autó ennél jobb helyezésre is képes lett volna, csak nem hozott ki belőle mindent.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK