Társoldalunk:
Hírlevél

Pérez extrém kockázatot vállalt élete első pole-körében - videó

2022.03.27. 11:00

Sergio Pérez saját elmondása szerint főként bevállalósságának köszönheti, hogy megszerezte a pole pozíciót a Szaúd-arábiai Nagydíjra. A mexikói pilóta a versennyel kapcsolatban is bizakodó, mondván némi teljesítményt beáldoztak az egykörös tempóból a futam miatt, és így is sikerült az első helyen végezniük.

A Szaúd-arábiai Nagydíjon pályafutása első rajtelsőségét szerző Sergio Pérez úgy érzi, hogy dzsiddai pole pozíciójával bizonyította, bárhol képes a legjobb időt autózni az időmérőn, mert most a pilótákat a legnagyobb kihívás elé állító pályán sikerült neki. A 32 esztendős mexikói a versennyel kapcsolatban is optimista, mondván a beállításokkal eleve a futamot helyezték előtérbe.

Pérez sem nagyon akarta elhinni, hogy mit vitt véghezForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

„Nincs még egy ilyen pálya a világon. Ha itt meg tudom szerezni a pole-t, akkor bárhol a világon képes vagyok rá – nyilatkozta Pérez az FIA időmérő utáni sajtótájékoztatóján. – Egyértelműen ez a pálya követeli meg a legtöbbet ahhoz, hogy tökéletes kört rakjunk össze. Elképesztően precíznek és bevállalósnak kell lenni ezen a helyen."

A Red Bull versenyzője elmondta, szerinte azért tudott gyorsulni az utolsó Q3-as körére, mert bevállalósabb volt. „Szerintem a nagyobb kockázatvállalással [találtam extra időt], vagyis igazából ennek és a precizitásnak az elegyével, hogy minden kanyarbejáratot eltaláltam. De a kockázat szintje extrém magas volt, nagyon könnyen történhetett volna bármi."

Pérez élete első pole pozíciót érő időmérős köre

Mindehhez még hozzájön az a minden versenyzőt egyformán hátráltató tényező, hogy Mick Schumacher balesete miatt 57 percre megszakították a kvalifikációt. Összességében azért is nagyon nehéz volt ez az időmérő, mert a Q2-ben hosszú ideig csak álltunk, és ez alatt fent kellett tartanunk a koncentrációt – mondta Pérez. – Ez elég nehéz és igen hosszú ideig kellett koncentráltnak maradnunk, és arra gondolnunk, hogy mit kell tennünk, hogy sikerüljön a tökéletes kör. Nekem sikerült, amikor számított. Mehetnék még 1000 kört, de akkor sem hiszem, hogy tudnék javítani ezen az időn."

A futamon is minden esélye meglehet a jó eredmény eléréséreForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Lars Baron

A mexikói versenyző teljesítményének értékét és vasárnapi esélyeit is csak növeli, hogy elmondása szerint az autó beállításaival a futamot helyezték előtérbe. Úgy éreztük, hogy [egy körön] nem vagyunk olyan erősek, mint amennyire a versenyen azok leszünk, úgyhogy már az is nagyon jó jel, hogy megszereztük a pole pozíciót. Jobban a versenytempóra koncentrálunk, mint az időmérősre. Úgy éreztük, hogy beáldoztunk némi időmérős teljesítményt a futam érdekében, de nyilván majd vasárnap meglátjuk. Arra számítok, hogy ezek ketten (a két Ferrari-pilóta - a szerk.) nagyon erősek lesznek, de nagyon remélem, hogy nekünk is erős versenyünk lehet."

A másik Red Bullt vezető Max Verstappen a két Ferrari mögül, a negyedik pozícióból várja majd a rajtot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK