Pérez extrém kockázatot vállalt élete első pole-körében - videó

Forma-1, Szaúd-arábiai Nagydíj, időmérő, Sergio Pérez, Red Bull
JEDDAH, SAUDI ARABIA - MARCH 26: Pole position qualifier Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing celebrates in parc ferme during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Saudi Arabia at the Jeddah Corniche Circuit on March 26, 2022 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Sergio Pérez saját elmondása szerint főként bevállalósságának köszönheti, hogy megszerezte a pole pozíciót a Szaúd-arábiai Nagydíjra. A mexikói pilóta a versennyel kapcsolatban is bizakodó, mondván némi teljesítményt beáldoztak az egykörös tempóból a futam miatt, és így is sikerült az első helyen végezniük.

A Szaúd-arábiai Nagydíjon pályafutása első rajtelsőségét szerző Sergio Pérez úgy érzi, hogy dzsiddai pole pozíciójával bizonyította, bárhol képes a legjobb időt autózni az időmérőn, mert most a pilótákat a legnagyobb kihívás elé állító pályán sikerült neki. A 32 esztendős mexikói a versennyel kapcsolatban is optimista, mondván a beállításokkal eleve a futamot helyezték előtérbe.

Pérez sem nagyon akarta elhinni, hogy mit vitt véghez Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

„Nincs még egy ilyen pálya a világon. Ha itt meg tudom szerezni a pole-t, akkor bárhol a világon képes vagyok rá – nyilatkozta Pérez az FIA időmérő utáni sajtótájékoztatóján. – Egyértelműen ez a pálya követeli meg a legtöbbet ahhoz, hogy tökéletes kört rakjunk össze. Elképesztően precíznek és bevállalósnak kell lenni ezen a helyen."

A Red Bull versenyzője elmondta, szerinte azért tudott gyorsulni az utolsó Q3-as körére, mert bevállalósabb volt.

„Szerintem a nagyobb kockázatvállalással [találtam extra időt], vagyis igazából ennek és a precizitásnak az elegyével, hogy minden kanyarbejáratot eltaláltam. De a kockázat szintje extrém magas volt, nagyon könnyen történhetett volna bármi."

Pérez élete első pole pozíciót érő időmérős köre

Mindehhez még hozzájön az a minden versenyzőt egyformán hátráltató tényező, hogy Mick Schumacher balesete miatt 57 percre megszakították a kvalifikációt.

– mondta Pérez. – Ez elég nehéz és igen hosszú ideig kellett koncentráltnak maradnunk, és arra gondolnunk, hogy mit kell tennünk, hogy sikerüljön a tökéletes kör. Nekem sikerült, amikor számított. Mehetnék még 1000 kört, de akkor sem hiszem, hogy tudnék javítani ezen az időn."

A futamon is minden esélye meglehet a jó eredmény elérésére Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Lars Baron

A mexikói versenyző teljesítményének értékét és vasárnapi esélyeit is csak növeli, hogy elmondása szerint az autó beállításaival a futamot helyezték előtérbe.

Úgy éreztük, hogy beáldoztunk némi időmérős teljesítményt a futam érdekében, de nyilván majd vasárnap meglátjuk. Arra számítok, hogy ezek ketten (a két Ferrari-pilóta - a szerk.) nagyon erősek lesznek, de nagyon remélem, hogy nekünk is erős versenyünk lehet."

A másik Red Bullt vezető Max Verstappen a két Ferrari mögül, a negyedik pozícióból várja majd a rajtot.