Társoldalunk:
Hírlevél

Péreznek ezer próbálkozásból sem menne még egy ilyen kör; Leclerc a balesettől tartott

2022.03.26. 20:59

Élete körével nyerte meg a dzsiddai időmérőt Sergio Pérez, aki úgy érzi, akárhányszor próbálná újra, nem tudná megismételni az élete első pole pozícióját hozó időt. A második helyezett Charles Leclerc az utolsó körig igyekezett óvatosabban vezetni, míg a harmadik helyezett Carlos Sainz annak örül, hogy használt gumin is harmadik tudott lenni.

Sergio Pérez élete 219. F1-es hétvégéjén pályafutása első pole pozícióját szerezte a Szaúd-arábiai Nagydíj balesetekkel tarkított időmérő edzésén. A mexikói pilóta csapattársát megelőzve már a Q2-ben felzárkózott a két Ferrari mögé, majd a Q3-ban az utolsó pillanatban autózott 1:28.200-as körrel 25 ezreddel megelőzte Charles Leclerc-t. Az autóból kiszállva elmondta, éppen ideje volt már ennek.

„Ez beletelt néhány versenybe – utalta arra a 2011-ben debütáló 32 esztendős pilóta, hogy a holnapi a 215. F1-es rajtja lehet, majd elmondta, nem hiszi, hogy még egyszer tudna ugyanilyen kört autózni. – Micsoda kör volt, hihetetlen. Mehetnék még ezer kört, de akkor sem hiszem, hogy tudnék ennél jobbat. Hihetetlen volt."

Pérez Leclerc-nek ecseteli a körétForrás: AFP/Andrej Isakovic

Pérez a holnapi versennyel kapcsolatban is elejtett egy, számára és a Red Bull számára igencsak biztató mondatot. Nem igazán számítottunk sokra a Ferrari ellen az időmérőn, főként a versenyre koncentrálunk, úgyhogy holnap remélhetőleg elkapjuk őket."

A Pérez mellől a második helyről rajtoló Charles Leclerc sem tűnt kifejezetten csalódottnak annak ellenére sem, hogy fél autóval már elfoglalta az első rajtkockát, és Pérez az utolsó utáni pillanatban énekelte ki a szájából a sajtot. „Jónak érződött a köröm, nagyon elégedett vagyok vele. Az egész időmérő arról szólt, hogy a pályán tartsam az autót és ne kövessek el hibákat, mert az nagyon sokba került volna – mondta a pénteki szabadedzésen az autóját megrongáló, emiatt értékes gyakorlási időt veszítő monacói. – Aztán a Q3-ban a második körömben már mindent beleadtam, és többé-kevésbé mindent összeraktam, noha itt-ott maradt benne. De egyértelműen nem számítottam rá, hogy Checo előáll egy ilyen körrel, úgyhogy gratulálok neki, elképesztő munkát végzett ma."

Leclerc elfogadta, hogy ez ma Pérez napja voltForrás: AFP/Andrej Isakovic

A harmadik helyen végző Carlos Sainz, ha lehet, még Leclerc-nél is derűsebb volt, aminek oka, hogy használt gumikon ért oda a harmadik helyre. Elég jó volt a köröm, amit használt gumikon futottam, mert valamilyen oknál fogva ezen a hétvégén a használt gumik jobb érzetet nyújtanak nekem. Az új gumikat nagyon trükkös kezelnem, és amikor az utolsó Q3-as körömre újakon mentem ki, nem volt hátsó tapadásom, és csak küszködtem. Használt gumikon ez nem rossz, Checo és Charles a végén egy kicsivel megelőzött, de ez így is rendben volt."

Az időmérő első három helyezettjeForrás: AFP/Andrej Isakovic

A holnapi versennyel kapcsolatban a vb-pontversenyben második helyen álló spanyol elmondta: „Izgalmas futam lesz, meg van keveredve a négy autó, úgyhogy játszadozni fogunk egymással a stratégiával és az előzésekkel."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK