Társoldalunk:
Hírlevél

Hungaroringi esetük után kibékültek az F1 váratlanul visszatérő pilótái

2022.03.26. 13:56

Kevin Magnussen és Nico Hülkenberg is arról számolt be, hogy szent a béke köztük azok után, hogy előbbi obszcén szavakkal küldte melegebb éghajlatra utóbbit a 2017-es Magyar Nagydíjon. A német pilóta most „visszaadta a kölcsönt”, ami a dán versenyző tetszését is elnyerte.

A 2017-es Magyar Nagydíj óta a Forma-1-es közvélemény úgy tekint Kevin Magnussenre és Nico Hülkenbergre, mint két pilótára, akik enyhén szólva utálják egymást. Azon a futamon a német pilóta kívülről próbálta előzni dán riválisát, ám a Haas versenyzője leszorította őt. A Renault pilótája nem vette jó néven a manővert, és miközben vetélytársa egy dán televíziónak nyilatkozott, odament hozzá, és tudtára adta, hogy a legsportszerűtlenebb versenyzőnek tartja. Magnussen azonnal melegebb éghajlatra küldte Hülkenberget.

Magnussen manővere nem nyerte el Hülkenberg tetszését a 2017-es Magyar Nagydíjon

„Szopd le a golyóimat, édes” – mondta élő adásban. Két évvel később Magnussen bevallotta, hogy azóta sem beszélt kollégájával, ami újabb táptalajt adott a sajtónak a konfliktus kiélezésére. Most azonban kiderült, hogy szent a béke közöttük, és már viccelődni is tudnak a történteken.

Azzal köszöntöttem őt, hogy »szopd le a golyóimat, édes« – nyilatkozta Hülkenberg az Autosportnak. – Pontosan ezeket a szavakat mondtam neki. Nem arról van szó, hogy nem kedvelem Kevint, de a Budapesten történtek után egy szót sem beszéltünk. Még előtte sem beszéltünk egymással. Úgy gondoltam, hogy itt az ideje, mert nem utálom őt, csak [akkor] egy kicsit durvának tartottam azt az incidenst. Versenyzőként időről időre hajlamosak vagyunk nem egyetérteni [a másikkal]. Azt gondoltam, hogy vicces lenne ezzel üdvözölnöm, és neki is tetszett.”

Ami Magnussent illeti, tavaly kijelentette, hogy az eset máig kísérti őt, már-már idegesítő módon. Már ebből is érzékelhető volt, hogy szerinte túlságosan felfújják ezt a konfliktust, amit ezúttal meg is erősített, sőt, azt is hozzátette, hogy nem csak Hülkenberg vonatkozásában történt ilyesmi.

Engem ez nem zavar túlságosan, de mindig jó érzés az ilyesmi – utalt arra, hogy sikerült váltaniuk pár szót. – Soha nem beszéltünk erről a dologról. Az a vicces, hogy nem Nico az egyetlen, akivel hasonló helyzetbe kerültem. A média feszültséget épít fel köztünk, például Romain [Grosjean] és köztem, vagy Nico és köztem. Valójában viszont nagyon tiszteljük egymást. Bizonyos dolgokat teljesen másképpen érzékelnek kívülről, mint ahogyan belülről fest.” 

Már viccelődni is tudnak a történtekenForrás: Andy Hone / LAT Images/Motorsport Images/Andy Hone

A két pilóta kapcsolata ráadásul most abból a szempontból is érdekes, hogy bizonyos értelemben nagyon hasonló helyzetben vannak, hiszen egy hónapja vélhetően még egyikük sem tudta, hogy idén az F1-ben fog versenyezni. Magnussen előtt azt követően nyílt meg az ajtó, hogy a Haas az orosz-ukrán háború miatt szerződést bontott az Uralkalival és ennek következtében Nyikita Mazepinnel, míg Hülkenberg a koronavírusos Sebastian Vettel helyére ugrott be az első két futamra.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK