Társoldalunk:
Hírlevél

A rakétatámadás ellenére nem fújja le a szaúdi futamot az F1

2022.03.26. 10:35

A Forma-1 és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) közleményben erősítette meg, hogy a versenyzők aggodalma és hajnalig tartó egyeztetése ellenére minden a tervek szerint folytatódik a Szaúd-arábiai Nagydíjon, azaz a pénteki rakétatámadás ellenére nem fújják le a versenyhétvégét.

A pénteken a jemeni húti terroristák által végrehajtott rakétatámadás miatt egy ideig veszélyben forgott a Szaúd-arábiai Nagydíj megrendezése, mivel az F1 elnök-vezérigazgatója és az FIA elnöke hiába biztosított mindenkit arról, hogy nincs miért aggódni, a versenyzők órákon át, helyi idő szerint hajnali fél 3-ig tanácskoztak arról, hogy hajlandóak-e részt venni a hétvége további részében. Sajtóhírek szerint végül az a döntés született, hogy igen, az F1 és az FIA szombaton délelőtt pedig közös közleményben erősítette meg, hogy minden a tervek szerint folytatódik.

Rakétámadás ide vagy oda, nem fújják le a Szaúd-arábiai NagydíjatForrás: AFP/-

Az F1 és az FIA közleménye gyakorlatilag ugyanazt mondja, amit Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója már pénteken este elmondott: azaz

a kapott biztosítékok miatt a tervek szerint folytatják a Szaúd-arábiai Nagydíj hétvéjéjét.  

„A Forma-1 és az FIA megerősíti, hogy az összes csapattal és pilótával folytatott megbeszéléseket követően a 2022-es Szaúd-arábiai Nagydíj a tervek szerint folytatódik. A széles nyilvánosságott kapott pénteki incidenst követően kiterjedt párbeszéd zajlott a résztvevők, a szaúdi kormányszervek és biztonsági ügynökségek között, akik teljeskörű és részletes biztosítékokkal szolgáltak arról, hogy az esemény biztosítva van. Minden féllel az a megállapodás született, hogy az esemény során és a jövőben is nyitott és világos párbeszédet folytatunk."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK