Vágólapra másolva!
A Ferrari mindkét pilótája hibázott és időt vesztett a felkészülés versenyszimulációs részéből, de a tabella élén végző Leclerc azt mondja, nem ingott meg az önbizalma.

Az első hétvégéhez hasonlóan szoros csatára van kilátás a Ferrari és a Red Bull között és egyelőre az olaszok vannak lépéselőnyben, de örömük nem lehet felhőtlen, mert az élen végző Charles Leclerc a versenyszimulációját tönkretette egy vezető hibával. A Ferrari pilótája az egyik balkanyarnál túl szűken akart elfordulni, a bal első kerekével nekiment a palánknak és megrongálta a felfüggesztést, egész pontosan az egyik csatlakozást a kormányzási rendszerrel.

Az idei évre megnőtt a kerekek mérete és légterelő idom került rájuk, ami akadályozza a pilótáknak a kilátást a volán mögül, de Leclerc állítása szerint nem ezért mérte el a csúcspontot.

– nyilatkozta. – Arra számítottam, hogy az első kerék kicsit jobban megcsúszik. Ami a holnapot illeti, szerintem megvan a tempónk, csak kár, hogy több benzinnel nem futottuk meg a tervezett köröket."

Csapattársa, a 3. helyen végző Carlos Sainz hasonlóan járt, ő a gyors 10-es visszafordító kijáratánál súrolta a falat és fejezte be idő előtt a tréninget elővigyázatosságból. Ahogy a rádión is hallani lehetett, az autó pattogása zavarta. „A delfinezés okozott némi gondot, de nem aggódom" – mondta.