Társoldalunk:
Hírlevél

A Mercedes javított és rontott is a pattogáson

2022.03.25. 21:49

A kísérletezés során mindkettőt tapasztalták Szaúd-Arábiában az első edzésnapon. A problémák megmaradtak, Hamilton rámutatott, hogy miben kellene leginkább fejlődniük.

 Nem számított nagy változásra a Mercedes Szaúd-Arábiában a szezonnyitó versenyhez képest, és az eredményekben ez be is igazolódott a pénteki edzésnapon: a Ferrarik és a Red Bullok mögött Lewis Hamilton és George Russell az 5-6. helyet foglalta el, az első helyezetthez viszonyítva nagyságrendileg fél másodperccel.

„Tűrhető nap volt. Még mindig számos olyan probléma sújt bennünket, ami az előző versenyen is, de dolgozunk rajtuk. A gyors kanyarok miatt egyértelműen nehezebb a helyzet, ám a tapadás itt kiváló, csak gyorsulnunk kell az egyenesekben" – értékelt Hamilton.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Russell ugyanúgy látta, hogy megmaradtak a problémák, de hangsúlyozta, „harcolni fognak, hogy maximálisan kihasználják a lehetőségeiket a pontszerzésre, mindent beleadnak az időmérőn is."
Tudjuk, még rengeteg munka vár ránk, hogy felzárkózzunk a Red Bullra és a Ferrarira.A Mercedes mérnöke, Andrew Shovlin szerint felemás hatékonysággal működtek a delfinezés enyhítését célzó megoldások a pénteki edzéseken.Kísérleteztünk néhány dologgal, hogy megértsük a pattogást. Egy részük rontott, más részük javította rajta,de nincs még a kezünkben olyan megoldás, ami megszüntetné a problémát" – intett.

„Holnapra kicsit enyhítenünk kell rajta, mert a pilótáknak több kanyarban gondot okoz és időt vesztenek. Bahreinhez képest javult az autó balansza és a gumikopással is elégedettek voltunk ma.. Az egykörös tempón van mit csiszolni, de a holnapi edzésen lesz módunk rá."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK