Társoldalunk:
Hírlevél

Magnussen csak videókból tud készülni a következő kihívásra

2022.03.25. 00:00

Mert váratlanul kapott lehetőséget a Haasnál és a szimulátort nem tudták beiktatni a dzsiddai pályára való felkészülésbe. Mick Schumacher örül, hogy csalódott eddigi legjobb F1-es eredménye után.

A szezonnyitó egyik bravúrja Kevin Magnussenhez fűződik, aki úgy lett abszolút önerőből 5. és szerzett pontot a Haasnak több mint egy év szünet után, hogy csak az utolsó teszthéten jutott szerződéshez. A szaúdi pályán nehezebb feladat vár rá, hiszen amikor utoljára a mezőnyben vezetett, ez a helyszín még nem volt része a bajnokságnak. „Nem ismerem ezt a pályát" – vallotta be, hozzátéve, hogy a tavalyi fedélzeti kamerás felvételek alapján készül rá.

Nem volt időnk rá, hogy vezethessek rajta a szimulátorban.Hiszen a két verseny között csupán egy hét telik el, ezalatt nem tudták beiktatni a felkészülésébe ezt a lehetőséget.

Kevin Magnussen a Szaúd-arábiai Nagydíj előtti csütörtökönForrás: Andy Hone / LAT Images/Motorsport Images

„Bahreinben jól felépítettük a felkészülést, mert ott teszteltünk a verseny előtt, mindent ismertünk, így a gumikopásról is jó képet kaptunk. Itt viszont több az ismeretlen tényező, nagyobb a teher, hogy ne rontsak."

Csapattársa, Mick Schumacher kezdése 2022-ben nem sikerült ilyen jól, bár 11. helyével így is karrierje legjobb eredményét szerezte az F1-ben.

„Kicsit csalódottak vagyunk, ez mutatja, hogy mennyi potenciál rejlik bennünk" – mondta.
Nagyszerű csalódottnak lenni és nagyobb célokról álmodni.

Mick Schumacher a Bahreini NagydíjonForrás: AFP/Mazen Mahdi

A másodéves német pilóta nem aggódik amiatt, hogy alulmaradt rutinosabb, de az F1-től egy szezont távol töltő csapattársától. „Nem érdemes túl sok következtetést levonni az első versenyből, volt az első körben egy koccanásom is – idézte az Auto Motor und Sport. – Ilyesmi megtörténik, főleg a sűrű középmezőnyben. Jobb időmérő teljesítménnyel remélhetőleg kimaradok az ilyenekből." 

„Az időmérőig egy szinten teljesítettem Kevinnel, de ott sajnos elszúrtam a köröm – magyarázta Schumacher. – Nem látom, miért ne érhetnék el olyan eredményt, mint ő. Csak jól össze kell raknom mindent."

Amit Magnussen említett a hibákról, arra Schumachernek érdemes külön figyelnie Szaúd-Arábiában: tavaly a futamon csúnyán összetörte az autót.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK