Társoldalunk:

Sainz érdekes elméleteket talált ki, hogyan javulhatna a Ferrariban

2022.03.25. 09:08

Sainz tempója elmaradt csapattársáétól a Ferrari kettős győzelmét hozó Bahreini Nagydíjon, ezért a stábjával utánajárt, hogyan lehetne versenyképesebb. Elismeri, hogy bizonyos részleteket nem ért az autóval kapcsolatban.

A Ferrari kettős győzelemmel indította a szezont a nagyobb tehetségnek tartott pilóta, Charles Leclerc vezetésével. Carlos Sainz tavaly meglepetésre ugyan többször legyőzte és a bajnokságban is több pontot gyűjtött nála, de Bahreinben alig tudta tartani a lépést csapattársával.

Az időmérőn sikerült neki, be is vallotta, hogy a korábbi hátrányát látva örül, hogy kis híján megszerezte az első rajtkockát (a Q3-ban futott első kísérletek után ő állt az élen), ám egyértelmű, hogy egyelőre nem boldogul olyan jól az autóval, mint Leclerc.

Sainz 2. lett, de nem elégedettForrás: AFP/Giuseppe Cacace

A spanyol versenyző „Tény, dolgoznom kell a beállításokon, az autó megértésén – nyilatkozta a második futam helyszínén, Szaúd-Arábiában. – Az elmúlt napokban kielemeztük az eseményeket a stábommal, és érdekes elméletekre jutottunk."

Kipróbálunk itt néhány nagyon érdekes dolgot.

„Nem hiszem, hogy egyetlen verseny megoldást hoz, de úgy mint egy éve, apránként próbálom lefaragni a hátrányom és próbálok ráérezni az autóra. Több mintára van szükségünk." Felvetette, hogy az sem kizárt, hogy csak Bahreinben siklottak félre a dolgai és Szaúd-Arábiában magára talál. „Hiszem, hogy miután a bahreini autóval második lettem, eredményes időszak jön, hogy ha az ízlésemre szabom az autót." A problémák részletezésébe nem kívánt belemenni.

Sainz a Bahreini NagydíjonForrás: Scuderia Ferrari Press Office/Colombo Images

„Túlságosan szakmaiak és műszakiak ahhoz, hogy a sajtónak beszéljek róla – jelentette ki. – Úgy értem, nagyon műszakiak."

Egy részüket még mindig nem értem én sem.Sainz és a Ferrari helyzetés segíti Szaúd-Arábiában, hogy ez a pálya díjazza az erős motort, márpedig úgy néz ki, jelenleg a Ferrari állítja csatasorba a legerősebbet. A kanyarok és a vonalvezetés ugyanakkor eléggé eltér a bahreinitől, így más beállítások szükségesek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK