Vágólapra másolva!
Az Aston Martin négyszeres világbajnoka továbbra sem adott negatív koronavírus-tesztet, ezért lehet, hogy Nico Hülkenberg helyettesíti őt a hétvégi versenyen is, aki már el is utazott Szaúd-Arábiába.

Sebastian Vettel pont az évadnyitó Bahreini Nagydíj előtt kapta el a koronavírust, ezért Nico Hülkenberg helyettesítette az Aston Martinnál. Bár honfitársa addig nem vezetett még egyet sem az új szabályok szerint épült autókból, korrekt munkát végzett, az időmérőn meg is előzte csapattársát, Lance Strollt.

A hétvégén Szaúd-Arábiában máris folytatódik a bajnokság, de az istálló tájékoztatása szerint

Vettel még mindig nem utazott el a helyszínre, mert továbbra sem szolgáltatott negatív tesztet.

Vettelnek talán a második versenyt is ki kell hagynia Forrás: Motorsport Images/Zak Mauger

Péntekig várnak a döntéssel, hogy végül ki ül autóba, vagyis az első edzés előtt nem sokkal.

Hülkenberg már elutazott Szaúd-Arábiába, miközben Vettel a svájci otthonában várja a karanténkötelezettség feloldását.

Daniel Ricciardo egy fokkal szerencsésebb volt, ő pont kilábalt a fertőzésből az első versenyre, de elmondása alapján távol volt a csúcsformától, vagyis Vettel sem számíthat könnyű visszatérésre a volán mögé. „Egyértelműen megéreztem. Még ha csak az ágyban fekvést veszem, és feledkezzünk meg a Covidról, és mondjuk csak azt, hogy öt napig ágyban feküdtem, az már önmagában kihívássá teszi a hétvégét, és ehhez még hozzájön a Covid utóhatása" – mondta a McLaren pilótája.

Az Aston Martin gyengén, pontszerzés nélkül kezdte az idényt, állításuk szerint a pattogással legalább fél másodpercet vesztenek körönként.